Βασική συμπεριφορά σκύλου και ερμηνείες


423
35 shares, 423 points

Συμπεριφορα σκυλου

Συμπεριφορα σκυλου και ερμηνείες

Η επικοινωνία με το σκύλο σας ξεκινά όταν αρχίσετε να τον καταλαβαίνετε. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση με γερές βάσεις, πρέπει να ξεκινήσετε την προσπάθεια ερμηνείας και κατανόησης των πιο βασικών του συμπεριφορών. Στο άρθρο αυτό σας παρέχουμε μια λίστα με τις πιο κοινές συμπεριφορές ενός σκύλου και το τι αυτές σημαίνουν.

ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΑ
Επειδή οι σκύλοι ιδρώνουν μέσω των μικρών μαξιλαριών που έχουν στις πατούσες τους, το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας του σώματός τους αποβάλλεται από το στόμα τους όταν λαχανιάζουν. Το λαχάνιασμα είναι το πρωταρχικό μέσο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος ενός σκύλου. Επίσης, λαχανιάζουν όταν πονάνε προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στον πόνο.
*Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΓΑΒΓΙΣΜΑ
Το γάβγισμα είναι ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας των σκύλων. Είναι στη φύση τους να γαβγίζουν για να σημάνουν συναγερμό όταν έχουν ενδείξεις πιθανού κινδύνου ή όταν θέλουν να αναγγείλουν μια νέα άφιξη.
*Διαβάστε περισσότερα για το γάβγισμα στο σχετικό μας άρθρο: Γιατί γαβγίζουν οι σκύλοι και πως να το σταματήσετε;

ΜΑΣΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Όπως τα μικρά παιδιά έτσι και οι σκύλοι θέλουν να μασούν παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα για να ανακουφιστούν από τον πόνο μιας νέας σειράς δοντιών που φυτρώνει στο στόμα τους. Αν ο σκύλος σας είναι πλήρους ανάπτυξης και επιστρέφοντας σπίτι βρείτε μαξιλάρια του καναπέ ή παπούτσια μασημένα ή τεμαχισμένα, να είστε σίγουροι πως δεν το έπραξε επειδή του αρέσει η συγκεκριμένη γεύση. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι άγχους αποχωρισμού ή γενικότερα άγχους.

ΣΚΑΨΙΜΟ
Το σκάψιμο είναι μια ενστικτώδης δραστηριότητα γραμμένη βαθιά στο DNA ενός σκύλου. Είναι ιδιαίτερα ισχυρή στους σκύλους ράτσας Τερριέ (Terrier). Οι σκύλοι συνήθως σκάβουν για να κρύψουν τροφές ή για να αποκαλύψουν τροφές όπως μικρά τρωκτικά. Επίσης, πολλές φορές σκάβοντας σχηματίζουν φωλιές που θα τους παρέχουν καταφύγιο από τη ζέστη.
*Διαβάστε συμβουλές για το πώς να κάνετε το σκύλο σας να σταματήσει το σκάψιμο.

ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ
Αν και μπορεί να φαίνεται σαν παιχνιδιάρικη συμπεριφορά ή ενθουσιώδης χαιρετισμός, το να πηδάει ο σκύλος σας προς τα πάνω είναι ένα σημάδι ότι προσπαθεί να διεκδικήσει κυριαρχία πάνω σας. Παρέχοντάς του στοργή μετά από μια τέτοια κίνηση ενισχύετε αυτήν του τη συμπεριφορά και τον ενθαρρύνετε να συνεχίσει.
*Διαβάστε περισσότερα και πως να το σταματήσετε.

ΔΑΓΚΩΜΑ
Ένας σκύλος θα χρησιμοποιήσει το δάγκωμα ενός προσώπου ως έναν τρόπο επικοινωνίας με την τρέχουσα κατάσταση του μυαλού του. Μπορεί να δαγκώσει θέλοντας να αντιδράσει στην επιθετικότητα, στη νευρικότητα ή στο φόβο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε το δάγκωμα ενός σκύλου, αν συντονιστείτε με τη γλώσσα του σώματός του.
*Διαβάστε για το πως να χειριστείτε ένα σκύλο που δαγκώνει.

ΑΓΧΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ
Οι σκύλοι είναι ζώα συνηθισμένα να ζουν μαζί με τον άνθρωπο και είναι φυσικό να αισθάνονται ανήσυχοι όταν διαχωρίζονται από τον ιδιοκτήτη τους. Αν αντιληφθείτε σημάδια άγχους αποχωρισμού, να είστε έτοιμοι να αναγνωρίσετε ποια ή ποιες από τις ανάγκες του δεν τηρούνται. Τέτοιες ανεπιθύμητες συμπεριφορές έχουν συνήθως αιτία κάποια ανεκπλήρωτη επιθυμία.
Δοκιμάστε να πάτε το σκύλο σας έναν μεγάλο περίπατο πριν αναχωρήσετε από το σπίτι. Ο σκύλος θα κουραστεί και είναι πιθανό να κοιμηθεί μόλις επιστρέψετε. Έτσι, θα μπορέσετε να αναχωρήσετε χωρίς να σας αντιληφθεί και θα παραμείνει το διάστημα αυτό ήρεμος.
*Διαβάστε περισσότερα για το άγχος αποχωρισμού στους σκύλους στο σχετικό μας άρθρο: Άγχως αποχωρισμού στους σκύλους.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

423
35 shares, 423 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *