Γιατί λαχανιάζουν τα σκυλιά;


401
191 shares, 401 points

Γιατί λαχανιάζουν τα σκυλιά;

Γιατί λαχανιάζουν τα σκυλιά;

Δεν αγαπάτε να παίζετε με το σκύλο σας; Είναι πολύ χαριτωμένο όταν ο σκύλος σας έρχεται κοντά σας με το παιχνίδι στο στόμα, συχνά λαχανιασμένος, περιμένοντας να το πετάξετε πάλι. Αλλά γιατί ακριβώς λαχανιάζουν τα σκυλιά; Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις πιο κοινές αιτίες:

  • Ο Σκύλος είναι ενθουσιασμένος, ζεσταίνεται ή και τα δύο. Αν ο σκύλος σας κάνει ένα διάλειμμα από μια άσκηση και συνεχίζει να λαχανιάζω σε μεγάλο βαθμό, θα μπορούσε να είναι σημάδι θερμοπληξίας. Μετακινήστε το σκύλο σε κάποιο δροσερό μέρος αμέσως.
  • Το λαχάνιασμα μπορεί επίσης να σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με το σκύλο σας, ειδικά αν δεν υπάρχει κανένας λόγος να λαχανιάζει. Όταν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως υπνηλία και εμετό, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι ο σκύλος σας έχει καταπιεί δηλητήριο ή έχει μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει την ικανότητά του να αναπνεύσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το προσέξετε αν το σκυλί πέρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή.
  • Ο σκύλος πάσχει από κάποια ασθένεια. Ξαφνική αύξηση του καρδιακού ρυθμού σε συνδυασμό με λαχάνιασμα για να παίρνει ανάσα, είναι μια προειδοποίηση ότι το σκυλί σας έχει πρόβλημα με την καρδιά. Άλλες ασθένειες που μπορούν να προκαλέσουν λαχάνιασμα είναι η πνευμονία και ο Σύνδρομος Cushing.
  • Από φόβο. Τα σκυλιά τρομάζουν πολύ εύκολα. Αν είστε μέσα στο σπίτι μια βροχερή μέρα και πέσει κεραυνός τότε ο σκύλος μπορεί να αρχίσει να λαχανιάζει.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

401
191 shares, 401 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *