Πως να χειριστείτε ένα σκύλο που δαγκώνει


425
73 shares, 425 points

δαγκωμα σκυλου

Πως να χειριστείτε ένα σκύλο που δαγκώνει

Κάθε χρόνο, αναφέρονται πάνω από μισό εκατομμύριο επιθέσεις σκύλου. Τα πιο πιθανά θύματα είναι παιδιά κάτω των 12 ετών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του συνόλου. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν γίνει από Chow Chows,Rottweilers,Γερμανικά Ποιμενικά,Κόκερ Σπάνιελ και Δαλματίας. Γενικά, τα μη στειρωμένα αρσενικά σκυλιά είναι πιο πιθανό να δαγκώσουν. Με άλλα λόγια κρατώντας ένα μη στειρωμένο αρσενικό Chow Chow σε ένα σπίτι με ένα μικρο παιδί το πιο πιθανό είναι ότι δεν τη γλιτώνετε την επίσκεψη στα επείγοντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρετε ποτέ ένα σκύλο που είναι επιρρεπής στο δάγκωμα ή να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσει το παιδί. Σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μια καλύτερη κατανόηση γιατί και πότε τα σκυλιά δαγκώνουν, και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Τουλάχιστον το μισό σύνολο των καταγεγραμμένων επιθέσεων από σκύλο, προκλήθηκε από το θύμα. Τα σκυλιά συνήθως δίνουν σαφή μηνύματα ότι είναι έτοιμα να δαγκώσουν,τουλάχιστον σε αυτούς που μπορούν να το καταλάβουν. Το πλέον σύνηθες σενάριο επίθεσης περιλαμβάνει ένα πρόσωπο η ένα μικρό παιδί που δεν μπορεί να καταλάβει ότι το σκυλί τον προειδοποιεί. Η άλλη κοινή αιτία των δαγκωμάτων είναι η κακή επικοινωνία. Ίσως το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η συνάντηση μεταξύ ενός παιδιού και ενός αδέσποτου σκύλου: Τρομαγμένο από την ξαφνική εμφάνιση ενός μεγάλου και άγνωστου σκύλου, το παιδί ενστικτωδώς φωνάζει και τρέχει μακριά. Αυτό προκαλεί κυνηγητό με το σκύλο που ίσως το καταλαβαίνει και σαν παιχνίδι. Είτε έτσι,είτε αλλιώς ο μόνος τρόπος ο σκύλος να πιάσει το παιδί είναι με το στόμα του.

Κλασσικά σημάδια ότι ο σκύλος είναι έτοιμος να δαγκώσει είναι το γρύλισμα, η εμφάνιση των δοντιών και φυσικά το βλέμμα του. Όταν το κεφάλι του σκύλου χαμηλώνει και τα αυτιά του πάνε πίσω από το κεφάλι, μπορείτε να περιμένετε ότι το επόμενο πράγμα που θα ακούσετε είναι ο ήχος των δοντιών του να χτυπάνε μαζί με ότι μπορεί να πάρει από εσάς. Φυσικά δεν χρειάζεται να φτάσετε ως εκεί, ένας λογικός άνθρωπος θα υποχωρούσε πολύ πριν φτάσει σε αυτό το σημείο.

Αν το σκυλί που σας απειλεί είναι το δικό σας τότε χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια. Το σκυλί μπορεί να δαγκώσει από φόβο, από άμυνα, από πόνο ή για να προστατεύσει το μέρος του. Ένας επαγγελματίας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα αλλά και να αναπτύξετε μια στρατηγική προκειμένου να του αλλάξετε συμπεριφορά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
73 shares, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *