Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που σκάβει υπερβολικά


442
44 shares, 442 points

σκαψιμο σκυλου

Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που σκάβει υπερβολικά

Το σκάψιμο είναι μια φυσική συμπεριφορά του σκύλου. Το κάνουν για πολλά λόγους. Τα Τεριέ για παράδειγμα, το κάνουν επειδή για αμέτρητες γενιές εκτρέφονταν για να σκάβουν. Άλλα σκυλιά σκάβουν ένα μέρος για να κοιμηθούν, άλλα για να κρύψουν κάποια τρόφιμα ή για να φτιάξουν μια ασφαλή κρυψώνα, ενώ μερικά μπορεί ακόμα και από πλήξη. Υπάρχουν και περιπτώσεις που το κάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι διασκεδαστικό.

Αν ο σκύλος σας σκάβει στο κήπο η ανοίγει τρύπες στο καναπέ πρέπει πρώτα να καταλάβετε το κίνητρό του. Βαριέται και ψάχνει κάτι για να περάσει την ώρα του; Μήπως ζεσταίνεται και προσπαθεί να φτιάξει ένα δροσερό κρεβάτι μέσα στη γη; Υπάρχει κάποιο σκυλί του αντίθετου φύλου και προσπαθεί να περάσει κάτω από το φράχτη; Μήπως απλά θάβει φαγητό για αργότερα; Μόλις μάθετε το λόγο μπορείτε να πάρετε και τα
κατάλληλα μέτρα.

Αν ο σκύλος σας είναι από αυτούς που έχουν εκτραφεί για να σκάβουν τότε δεν πρόκειται να σταματήσει. Προσπαθήστε να του δώσετε ένα μέρος για να σκάβει, ενθαρρύνετέ τον να σκάψει εκεί, και επιβραβεύστε τον όταν το κάνει. Αν ο σκύλος σας σκάβει επειδή προσπαθεί να βρει ένα δροσερό μέρος για να ξαπλώσει, μετακινήστε τον κάπου πιο άνετα, κάτω από ένα δέντρο ή μέσα στο σπίτι για παράδειγμα. Ο σκύλος που προσπαθεί να δραπετεύσει είναι λίγο πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν αναφορές από άτομα που έριξαν σκυρόδεμα κάτω από το φράχτη για να κρατήσουν το σκύλο μέσα. Η στείρωση είναι επίσης μια λύση καθώς αφαιρεί ένα σημαντικό κίνητρο για απόδραση.

Τέλος, μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε τεχνικές απόσπασης της προσοχής όταν πιάνετε το σκυλί σας στην πράξη. Από τη στιγμή που σταματά, επιβραβεύστε τον με μια λιχουδιά, παίξτε μαζί του ή μετακινήστε τον στο συγκεκριμένο χώρο που του έχετε παραχωρήσει να σκάβει.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

442
44 shares, 442 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *