Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που πηδάει


420
24 shares, 420 points

Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που πηδάει

Πως να σταματήσετε ένα σκύλο που πηδάει

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή η συμπεριφορά είναι χαριτωμένη, αλλά όσο ένα κουτάβι μεγαλώνει, ειδικά αν αυτός είναι ένας μεγάλος σκύλος, αυτό που ήταν κάποτε χαριτωμένο μπορεί να είναι εντελώς επικίνδυνο.

Στη πραγματικότητα, αν και μπορεί να είναι φιλική συμπεριφορά, πιο συχνά είναι πράξη κυριαρχίας. Εσείς μπορεί να νομίζετε πως είναι κάτι χαριτωμένο, αλλά ο σκύλος να σκέφτεται πως είναι το πιο κορυφαίο σκυλί. Διδάξτε του πως ένα αυθόρμητο άλμα δεν είναι αποδεκτό και εκπαιδεύστε τον να πηδάει μόνο όταν του δίνετε την εντολή.

Για να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά, όταν γυρνάτε σπίτι, μη τρέξετε κατευθείαν στο σκύλο σας. Αντ ‘αυτού, κάντε το χαιρετισμό μέρος μιας ρουτίνας και όχι ειδικό γεγονός.

Μπείτε μέσα, κλείστε τη πόρτα, βγάλτε το παλτό σας και στη συνέχεια χαιρετήστε το σκύλο ήρεμα. Αν το σκυλί προσπαθήσει να πηδήξει, κάντε στην άκρη και μη δώσετε σημασία.

Όπως και τα παιδιά, τα σκυλιά αγαπούν να τα παρατηρούν, είτε πρόκειται για κάτι καλό ή για κάτι κακό. Έτσι, φωνάζοντας στο σκυλί σας, τον ενθουσιάζετε περισσότερο. Μόλις ο σκύλος μάθει πως δεν θέλετε να πηδάει πάνω σας, διδάξτε του να κάθετε μόλις γυρνάτε σπίτι και επιβραβεύστε τον όταν το κάνει.

Δείτε εδώ πως θα μάθετε στο σκύλο να πηδάει με την εντολή σας!


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

420
24 shares, 420 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *