Πως να κρατήσετε έναν σκύλο μακριά από τα σκουπίδια


444
94 shares, 444 points

Animalcity.gr - Πως να κρατήσετε ένα σκύλο μακριά από τα σκουπίδια

Πως να κρατήσετε ένα σκύλο μακριά από τα σκουπίδια

Γυρνάτε στο σπίτι και το πάτωμα είναι γεμάτο από διάσπαρτα κονσερβοκούτια, τεμαχισμένα κουτιά και συσκευασίες τροφίμων. Ο κάδος απορριμμάτων στο πάτωμα, ο σκύλος στη μέση του χάους να σας κοιτάει με τα μεγάλα και απολογητικά του μάτια…

Ως ένας στοργικός ιδιοκτήτης, μπορεί να μπείτε στο πειρασμό να αφήσετε το περιστατικό να περάσει. Αλλά όταν το σκυλί σας έχει πρόσβαση στα σκουπίδια όσο λείπετε, όχι μόνο μπορεί να δημιουργήσει ένα χάος αλλά υπάρχει και κίνδυνος για την υγεία του.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες σκυλιά πεθαίνουν από την κατανάλωση ενός στοιχείου που δεν έπρεπε. Πολλά από τα τρόφιμα και προϊόντα που μπορεί να βρει ένας σκύλος στα σκουπίδια, ίσως να είναι ιδιαίτερα τοξικά γι’ αυτόν.

Σχετικό άρθρο: Τροφές τοξικές για τους σκύλους

Για να διατηρήσετε τη κουζίνα σας καθαρή και το σκύλο σας υγιή, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Κρατήστε το σκύλο σας χορτάτο. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά θα είναι λιγότερο πιθανό να λεηλατήσει ο σκύλος σας το κάδο απορριμάτων όσο τρέφεται καλά. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν πεινάει ταίζοντάς τον μικρά γεύματα όλη την ημέρα. Αν αυτός προσπαθεί να χάσει βάρος, παρέχετέ του τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που θα τον κρατήσουν πλήρη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Κρατήστε το σκύλο απασχολημένο. Το σκυλί σας μπορεί να «επιτεθεί» στα σκουπίδια όταν έχετε φύγει, πολύ απλά επειδή έχει βαρεθεί. Όσο λείπετε, μπορείτε να βοηθήσετε τη κατάσταση αφήνοντάς του μερικά παιχνίδια να ασχολείται, και μην ξεχνάτε να του παρέχετε την αφθονία της άσκησης όταν είστε μαζί του.
  • Κάδος απορριμάτων και στρατηγική. Ο κάδος που θα επιλέξετε για το σπίτι θα πρέπει να διαθέτει σφιχτό καπάκι και να μην είναι αρκετά μεγάλος. Επιπλέον κρατήστε τον σε ένα ασφαλές χώρο – όπως για παράδειγμα κάτω από το νεροχύτη ή μέσα στο ντουλάπι.
  • Τοποθετήστε μια πόρτα για μωρά. Σκεφτείτε την τοποθέτηση μιας πόρτας για μωρά, θα κρατήσει τον σκύλο μακριά από την κουζίνα μια για πάντα.
  • Εκπαίδευση. Μπορείτε να κρατήσετε τον σκύλο μακριά, εκπαιδεύοντάς τον πως ο κάδος βρίσκεται εκτός ορίων. Αν δείτε το σκύλο να πλησιάζει, χτυπήστε τα χέρια σας και πείτε «μακριά» με μια δυνατή φωνή. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε μόνοι σας τον σκύλο με τα χέρια σας για να διεκδικήσετε το χώρο.
  • Πιάνοντας το σκύλο επ’ αυτοφώρω. Δεν πρέπει να μαλώσετε ποτέ ένα σκύλο επειδή ψάχνει τα σκουπίδια αν δεν τον πιάσετε στη πράξη – διαφορετικά, δεν θα καταλάβει τι έχει κάνει λάθος. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε ότι το σκυλί σας πλησιάζει τα σκουπίδια όσο λείπετε, μπορείτε να μείνετε ένα βήμα μπροστά με λίγο έξυπνο σχεδιασμό. Μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή που κάνει θόρυβο και να την τοποθετήσετε μέσα στα σκουπίδια. Η συσκευή θα τρομάζει το σκύλο κάθε φορά και αυτός θα μείνει μακριά. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αν ο σκύλος σας αγχώνεται πολύ εύκολα.

Είχατε ποτέ πρόβλημα με το σκύλο και τα σκουπίδια; Αφήστε μας ένα σχόλιο για το πως το αντιμετωπίσατε.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

444
94 shares, 444 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *