Γιατί να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο ζώο;


423
653 shares, 423 points

Animalcity.gr - Γιατί να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο ζώο

Μερικοί λόγοι για να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο ζώο

Σκέφτεστε να προσθέσετε ένα κατοικίδιο ζώο στην οικογένειά σας; Παρακάτω θα δείτε δέκα λόγους για να υιοθετήσετε αντί να αγοράσετε τον καινούργιο σας φίλο…

  • Θα σώσετε μια ζωή. Κάθε χρόνο πάνω από 2.7 εκατομμύρια υγιείς σκύλοι και γάτες σε καταφύγια υποβάλλονται σε ευθανασία. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά αν οι άνθρωποι υιοθετούσαν αντί να αγοράζουν κατοικίδιο. Επιπλέον, δεν σώζετε μόνο μια ζωή αλλά ανοίγετε και χώρο για ένα άλλο ζώο που τον χρειάζεται.
  • Θα πάρετε ένα εκπληκτικό ζώο. Τα καταφύγια και οι ομάδες διάσωσης ζώων είναι γεμάτα με ευτυχισμένα, υγιή ζωάκια που απλώς περιμένουν κάποιον να τα πάρει σπίτι. Τα περισσότερα ζώα καταλήγουν εκεί εξαιτίας ενός ανθρώπινου προβλήματος ή ενός διαζυγίου και όχι επειδή το ζώο έκανε κάτι λάθος.
  • Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Όταν υιοθετείτε, το κόστος της στείρωσης, τα πρώτα εμβόλια και μερικές φορές ακόμα και μικροτσίπ παρέχονται δωρεάν.
  • Είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε τα παράνομα εκτροφεία (Puppy Mills). Τα Puppy Mills είναι σαν εργοστάσια με εγκαταστάσεις εκτροφής που βγάζουν κέρδος από την ευημερία των σκύλων. Τα ζώα στεγάζονται σε σοκαριστικά κακές συνθήκες, χωρίς τη κατάλληλη ιατρική φροντίδα και είναι συχνά άρρωστα με προβληματική συμπεριφορά. Οι μητέρες των κουταβιών διατηρούνται σε ξεχωριστά κλουβιά για να μπορούν να αναπαράγουν ξανά και ξανά για πολλά χρόνια. Πολλά από τα κουτάβια στα καταστήματα ζώων προέρχονται κατευθείαν από εκεί και πωλούνται σε ανυποψίαστους καταναλωτές. Και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να σταματήσουν οι άνθρωποι να τους υποστηρίζουν. Υιοθετήστε ένα κατοικίδιο και μην τους δίνετε δεκάρα.
  • Δεν θα προκαλεί ζημιές. Πολλά από τα ζώα στα καταφύγιο είναι ήδη εκπαιδευμένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σώζετε μόνο τη ζωή του αλλά και πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι.
  • Είναι ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας. Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να διδάξετε στα παιδιά σας τις θεμελιώδες αξίες της συμπόνιας, τη φροντίδα και την ανιδιοτελή πράξη του να δίνει κανείς μια δεύτερη ευκαιρία.
  • Ο δεσμός είναι εξίσου δυνατός. Ένας σκύλος που έχει εγκαταλειφθεί είναι συνήθως πρόθυμος να γίνει μέλος μιας νέας οικογένειας και θα δεθεί μαζί σας όσο πιο σύντομα νιώσει ασφαλής.

Έχετε κάποιον άλλο λόγο; Αφήστε μας ένα σχόλιο και θα το συμπληρώσουμε στη λίστα!


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

423
653 shares, 423 points

3 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Mην το παρακάνετε οι φιλόζωοι και τρομάζετε αυτούς που έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν ! Κινεί υποψίες μια υπερβολική συμπεριφορά ή ακραία απαίτηση !

  2. Τα συναισθηματα αγαπης, λατρειας, αφοσιωσης που θα νιωσεις απο ενα αδεσποτο οταν το υιοθετησεις δεν τα νιωσεις ποτε απο κανεναν ανθρωπο! Υιοθετησα ενα σκυλακι 3 ετων απο το φιλοζωικο συλλογο ηγουμενιτσας και εχω την εντυπωση πως για το σκυλακι αυτο ειμαι ο κοσμος ολος! Απιστευτο συναισθημα…