Τα οφέλη ενός κατοικίδιου πουλιού


411
2 shares, 411 points

Animalcity.gr - Τα οφέλη ενός καοτικίδιου πουλιού

Τα οφέλη ενός κατοικίδιου πουλιού

Αν δεν έχετε ζήσει με κάποιο πουλί συντροφιάς, είναι πολύ δύσκολο να φανταστείτε πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει στο σπίτι. Κρατώντας το υγιές και ευτυχισμένο θέλει αρκετή δουλειά, αλλά σίγουρα θα ανταμείψει τις προσπάθειές σας με πολλούς θαυμάσιους τρόπους.

Μακρά διάρκεια ζωής.

Τα περισσότερα πουλιά συντροφιάς έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με άλλα κατοικίδια ζώα. Αυτό σημαίνει ότι η θλίψη της απώλειας δεν θα σας απασχολήσει, όπως γίνεται με ένα ινδικό χοιρίδιο ή ένα μεγάλο σκύλο.

Τα κατοικίδια πτηνά παρέχουν δια βίου συντροφικότητα. Στη πραγματικότητα, πολλά είδη παπαγάλων μπορεί να ζήσουν περισσότερο και από εσάς.

Κοινωνική αλληλεπίδραση.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η διατήρηση πτηνών ενθαρρύνει τη κοινωνική αλληλεπίδραση, το οποίο είναι καλό για τη ψυχική σας υγεία.

Από τη μία, υπάρχει η αλληλεπίδραση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, όπως οι άνθρωποι στα κοινωνικά δίκτυα, στη γειτονιά ή σε κάποιο σύλλογο. Και από την άλλη, υπάρχει η αλληλεπίδραση με το ίδιο το πουλί.

Εμπάθεια.

Κάθε κατοικίδιο με το οποίο μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε, και το οποίο καταλαβαίνει σαφώς τι αισθάνεστε, το καθιστά ακόμη πιο εύκολο να μάθει να κατανοεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Λιγότερο στρές.

Παίζοντας και μιλώντας με ένα κατοικίδιο ζώο θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους σας, και θα μειώσει επίσης την αρτηριακή σας πίεση.

Διατηρεί το μυαλό σας σε εγρήγορση.

Το να διδάσκετε κόλπα στο πουλί σας, οποιουδήποτε είδους, κρατά το μυαλό σας σε εγρήγορση καθώς ψυχαγωγείτε παράλληλα το φίλο σας. Αυτή η άσκηση του εγκεφάλου είναι καλύτερη από οποιοδήποτε φάρμακο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

411
2 shares, 411 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *