Μπορεί η μύτη του σκύλου να μας πει αν είναι άρρωστος;


446
68 shares, 446 points

μυτη σκυλου

Ο μύθος για τη μύτη του σκύλου και τις ασθένειες

Ένας σκύλος κρατάει τη μύτη του δροσερή και υγρή με το γλείψιμο. Ως εκ τούτου, ένας σκύλος που έχει μόλις ξυπνήσει, πολύ πιθανόν να έχει μια ξερή μύτη. Συνήθως, μια ξερή ή θερμή μύτη μπορεί να συνοδεύετε από άλλα συμπτώματα ασθενειών, όπως λήθαργος, εμετός ή διάρροια. Αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετά για να καλέσετε το κτηνίατρό σας, ανεξάρτητα από την υφή της.

Ο Μύθος για τη μύτη του σκύλου κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, και μάλιστα πολλές φορές πανικοβάλει τους ιδιοκτήτες. Πως προέκυψε όλο αυτό; Όπως οι περισσότεροι μύθοι, η προέλευση δεν είναι βέβαιη. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να έχει ξεκινήσει σε μια εποχή που ο θανατηφόρος ιός του Carre ήταν κοινός. Ένα από τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι η υπερκεράτωση (αύξηση του όγκου) της μύτης και των πατουσών. Έτσι, μια δροσερή και υγρή μύτη ήταν ένα καλό σημάδι ότι ο σκύλος δεν είχε την ασθένεια

Παρ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να αγνοείτε κανένα σημάδι ασθένειας στη μύτη του σκύλου. Αν παρατηρήσετε ότι η μύτη του σκύλου είναι ασυνήθιστα ζεστή, καλό θα ήταν να ελέγξετε τη θερμοκρασία του. Υπάρχουν διάφορες συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τη μύτη του. Η πέμφιγα για παράδειγμα είναι μια σοβαρή δερματολογική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στη μύτη του σκύλου. Μερικές φορές η μύτη μπορεί να επηρεαστεί και από διάφορες αλλεργίες είτε από έγκαυμα από τον ήλιο.

Τέλος, αν ή μύτη του σκύλου σας τυχαίνει να είναι ζεστή ή ξηρή αλλά κατά τα άλλα φαίνεται φυσιολογική, μη πανικοβάλλεστε. Ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το κτηνίατρό σας προληπτικά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

446
68 shares, 446 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *