Γιατί γλείφουν τα σκυλιά;


395
374 shares, 395 points

γλειψιμο σκυλου

Γιατί γλείφουν τα σκυλιά;

Τα σκυλιά γλείφουν τους ανθρώπους και τον εαυτό τους για πολλούς λόγους. Αν θέλετε να περιορίσετε αυτή τη συμπεριφορά ή απλώς είστε περίεργοι γιατί συμβαίνει, παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε την αιτία:

  • Έχετε ωραία γεύση. Αν ο σκύλος γλείφει το πάτωμα μετά τη πτώση κάποιου φαγητού, μπορείτε εύκολα να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι του αρέσει η γεύση. Ξέρετε όμως ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με το σώμα σας; Μερικές φορές μπορεί να έχετε μικροσκοπικά σωματίδια τροφής πάνω στο δέρμα σας και εκτός αυτού, το αλάτι είναι ένας ακόμα λόγος.
  • Υγιεινή. Πολλές φορές τα σκυλιά γλείφουν για να καθαρίσουν τον εαυτό τους, ακριβώς όπως οι γάτες.
  • Θεραπεία. Το σάλιο του σκύλου περιέχει ένζυμα που σκοτώνουν τα βακτήρια. Όταν αυτός γλείφει τον εαυτό του, βοηθά στην απαλλαγή των νεκρών ιστών και στο καθαρισμό των πληγών. Ωστόσο, υπάρχουν σκυλιά που δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν και προκαλούν άλλου είδους βλάβη.
  • Επικοινωνία. Τα σκυλιά γλείφουν τα άλλα σκυλιά για να τους πουν διάφορα πράγματα, όπως ότι είναι πεινασμένα ή ότι θέλουν να γίνουν φίλοι.
  • Στοργή. Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία. Το γλείψιμο από αγάπη, ηρεμεί τους σκύλους και τους προκαλεί ευχαρίστηση, αλλά μερικές φορές είναι πάρα πολύ για τους ανθρώπους. Αν θέλετε να σταματήσει ο σκύλος σας αυτή τη συμπεριφορά, αγνοήστε τον και καθίστε σε ένα άλλο δωμάτιο. Έτσι, ο σκύλος θα μάθει πως το γλείψιμο σας αναγκάζει να φύγετε, πράγμα το οποίο δεν το θέλει.
  • Άλλα προβλήματα. Αν παρατηρήσετε ότι το σκυλί σας γλείφει το ίδιο αντικείμενο ή την περιοχή ξανά και ξανά ή φαίνεται να το πράττει κάθε φορά που είναι φοβισμένοι ή νευρικό, ίσως πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Αν και το γλείψιμο μπορεί και ανακουφίζει το άγχος, αν αυτό είναι επίμονο τότε το ενισχύει και κάνει το πρόβλημα χειρότερο.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

395
374 shares, 395 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Γιώργος ΛΆΡΙΣΑ. Έχω ένα τερριε γκριφον 9 μηνών. Έβγαλε ένα σπυρακι κάτω από το αυτί στο λαιμό, Όταν το έδειξα στον κτηνίατρο αυτός πήγε να το ξύσει με ένα ξυραφάκι και ο σκύλος πόνεσε πολύ. Εδώ και μια εβδομάδα ο σκύλος έγινε αγνώριστος. Δεν παίζει καν και ούτε φέρεται όπως πριν. Θα το ξεπεράσει άραγε ή θα πέσει σε κατάθλιψη. Στις βόλτες πάντως φέρεται όπως πριν το συμβάν. Αλλά στο σπίτι θέλει να είναι κάτω από το κρεβάτι. Ευχαριστώ