Αλλεργικό Σοκ σε σκύλο


390
390 points

Animalcity.gr - Αλλεργικό Σοκ σε σκύλο

Αλλεργικό Σοκ σε σκύλο

Το αλλεργικό σοκ είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συμβαίνει όταν ένας σκύλος αντιδρά αρνητικά σε ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο. Σε ακραίες περιπτώσεις, η αντίδραση αυτή μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία. Η κατάσταση είναι αρκετά απρόβλεπτη μιας και οποιαδήποτε ουσία θα μπορούσε να προκαλέσει μια αντίδραση.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τις αλλεργίες στους σκύλους.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης περιλαμβάνουν σοκ, δυσκολία στην αναπνοή, εμετό, ούρηση και πρόβλημα στον έλεγχο του εντέρου. Η εμφάνιση μπορεί είναι πολύ γρήγορη, συχνά εντός λεπτών, ύστερα από έκθεση στο αλλεργιογόνο.

Αίτια

Σχεδόν κάθε περιβαλλοντική ουσία ή κάτι που καταναλώνεται από το σκύλο μπορεί να προκαλέσει αυτή τη κατάσταση. Τα αίτια περιλαμβάνουν τσιμπήματα εντόμων, φάρμακα ή τρόφιμα. Επίσης, έχετε κατά νου πως ο σκύλος μπορεί να αντιδράσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έπειτα από κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Διάγνωση

Η αντίδραση σε ένα αλλεργιογόνο είναι ταχεία και δεν υπάρχει κάποιο τεστ που μπορείτε να κάνετε στο σκύλο σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δοκιμές που μπορούν να γίνουν στο δέρμα για τα περισσότερα αλλεργιογόνα, αν πιστεύετε ότι είναι η πηγή του προβλήματος. Μια σοβαρή αντίδραση θεωρείται επείγουσα ιατρική κατάσταση και συχνά απαιτείται νοσηλεία.

Θεραπεία

Είναι σημαντικό να απομακρυνθεί ο παράγοντας που προκαλεί την αντίδραση. Μερικές φορές ένα εμβόλιο αρκετό, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που ο σκύλος χρειάζεται υποστήριξη, καθώς και άνοιγμα αεραγωγού, ώστε το ζώο να μπορέσει να αναπνεύσει σωστά. Επιπλέον, συχνά χορηγούνται υγρά για να ηρεμήσουν την κατάσταση και να ενυδατώσουν το σκύλο, αλλά και φάρμακα όπως επινεφρίνη όταν το αλλεργικό σοκ είναι πολύ σοβαρό.

Πρόληψη

Δεν υπάρχουν γνωστοί τρόποι για την απότρεψη μιας αντίδρασης, αλλά μόλις εντοπιστεί κάποιο αλλεργιογόνο, ο ιδιοκτήτης του σκύλου μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

390
390 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *