Όταν ένας σκύλος παίζει πολύ σκληρά


414
97 shares, 414 points

Animalcity.gr - Όταν ένας σκύλος παίζει πολύ άγρια

Όταν ένας σκύλος παίζει πολύ σκληρά

Οι καυγάδες είναι μέρος της διασκέδασης του να είσαι σκύλος. Παίζοντας, τα σκυλιά εξερευνούν το κόσμο και συναναστρέφονται με άλλα ζώα και ανθρώπους. Είναι εντελώς φυσιολογικό και ασφαλές στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν παρατραβηχτεί. Τα σκυλιά μπορεί να παίζουν με δαγκώματα, χτυπήματα, ακόμα και να γαβγίζουν, αλλά αυτό πραγματοποιείται με φιλικό τρόπο. Ωστόσο, το παιχνίδι μπορεί να στραφεί σε κάτι χειρότερο, αν ο σκύλος αρχίζει να δαγκώνει ή να παίζει με τρόπο που βλάπτει τους ανθρώπους ή άλλα ζώα. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να αποτρέψετε το σκληρό παιχνίδι:

Αποθαρρύνοντας τη σκληρή συμπεριφορά

Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τα σκυλιά να συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο, ειδικά αν οι ίδιοι χρησιμοποιούν τα χέρια και τα πόδια τους ενώ παίζουν με το σκυλί. Συνιστάται να συμπεριφέρεστε με ήπιο τρόπο και να χρησιμοποιείτε παιχνίδια αντί για το σώμα σας. Μερικές φορές το άγριο παιχνίδι μαθαίνετε και από τα υπόλοιπα σκυλιά που παίζουν με αυτό το τρόπο. Αν παρατηρήσετε ότι η συμπεριφορά του σκύλου σας επηρεάζεται από κάποιο άλλο πρόσωπο ή σκύλο, τότε σταματήστε τη δραστηριότητα μεταξύ τους αμέσως.

Για να αποτρέψετε ένα κουτάβι από το να γίνει επιθετικό ή να παίζει σκληρά στο μέλλον, δεν θα πρέπει να παίζετε παιχνίδια τύπου κυριαρχίας. Επίσης, πάντα να καθιστάτε απολύτως σαφές ότι έχετε στην κατοχή σας όλα τα παιχνίδια, και ότι εσείς θα είστε αυτός που θα αποφασίσει ποτέ και που μπορεί να παίξει μαζί τους, κρατώντας μόνο ένα ή δύο παιχνίδια κάθε φορά. Αν ο σκύλος έχει πάρα πολλά παιχνίδια, μπορεί να αρχίσει να τα συσσωρεύει σε ένα ασφαλές μέρος για να νιώθει πιο ισχυρός.

Αφήστε το σκύλο να ξεκουραστεί

Το παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει αρκετή πίεση σε ένα σκύλο, ειδικά μετά από μια δύσκολη αντιμετώπιση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε το σκύλο να ξεκουραστεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πέντε με δέκα λεπτά.

Ψεκάστε ή στειρώστε το σκύλο σας

Για τους σκύλους ο κύριος λόγος του παιχνιδιού είναι να ασκούν κυριαρχία πάνω σε ένα άλλο σκυλί, παιχνίδι ή πρόσωπο. Η στείρωση του σκύλου σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ορισμένων από αυτών των παρορμήσεων και να γίνει πιο υπάκουος.

Σταματήστε κάποιο επεισόδιο πριν αυτό ξεκινήσει

Μπορεί μειρκές φορές να είναι δύσκολο να διακρίνετε το παιχνίδι από μια βίαιη σύγκρουση, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το σταματήσετε είναι να χωρήσετε τους σκύλους πριν ξεκινήσουν. Γνωρίστε τη γλώσσα του σώματος του δικού σας σκύλου, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε σημάδια επιθετικότητας. Η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου αν τα σκυλιά αρχίζουν να εκθέτουν τα δόντια τους. Επίσης δώστε ιδιαίτερη προσοχή αν ένα μικρό και μεγάλο σκυλί παίζουν μαζί, γιατί το μικρότερο θα μπορούσε να πληγωθεί εύκολα.

Το παιχνίδι είναι ένα υγιές μέρος της κοινωνικοποίησης του σκύλου και σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να ενθαρρύνεται. Από την άλλη πλευρά, το σκληρό παιχνίδι μπορεί να είναι επικίνδυνο για εσάς και το σκύλο σας επειδή μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο επικίνδυνο τραυματισμό. Εάν η κατάσταση αρχίζει και γίνεται πολύ έντονη καλό είναι να φωνάξετε το σκύλο για ένα διάλλειμα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το κτηνίατρό σας εάν φαίνεται πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς, ή εάν η συμπεριφορά του σκύλου σας αλλάζει απότομα.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

414
97 shares, 414 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *