Χριστουγεννιάτικος στολισμός και κατοικίδια!


433
67 shares, 433 points

Animalcity.gr - Ω, Έλατο! Χριστουγεννιάτικος στολισμός και κατοικίδια!

Ω, Έλατο! Χριστουγεννιάτικος στολισμός και κατοικίδια!

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μια ιδιαιτέρως συναρπαστική περίοδος γεμάτη λαμπερά φώτα και στολίδια, έντονες χρωματιστές γιρλάντες και φυσικά λογής λογής καραμέλες και λιχουδιές! Μάθετε πως όλη αυτή η γιορτινή ατμόσφαιρα δεν είναι διασκεδαστική μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα κατοικίδια. Έτσι, πριν αρχίστε τα σχέδια για τη διακόσμηση, αφιερώστε και λίγο χρόνο για να εξετάσετε με ποιον τρόπο η τοποθέτηση όλων αυτών των αντικειμένων μπορεί να επηρεάσει τα κατοικίδια ζώα σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει κανείς ένα νεαρό και ακόμα σε στάδιο εκπαίδευσης κατοικίδιο μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ειδικά αν αυτά είναι και τα πρώτα του Χριστούγεννα στο σπίτι. Ακόμα και για ένα μεγαλύτερο κατοικίδιο που έχει μάθει να μην πηδάει πάνω στο δέντρο -είτε επειδή αυτό συνέβη την προηγούμενη χρονιά είτε επειδή οι επιπλήξεις σας έπιασαν τόπο- θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί με τα στολίδια που τοποθετείτε σε σημεία που μπορεί να φτάσει.

Να ξέρετε πως ένα φυσικό έλατο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνο. Στους σκύλους και στις γάτες αρέσει να μασούν τα άκρα των κλαδιών και τα έλαια ενός φυσικού πράσινου έλατου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο στόμα τους με συμπτώματα όπως να τους τρέχουν τα σάλια και εμετό. Επίσης, αν το κατοικίδιό σας μασάει τα κλαδιά, είναι πολύ πιθανό να καταπιεί μερικές από τις βελόνες. Αν καταπιεί μεγάλη ποσότητα βελονών, μπορεί αυτές να φράξουν ή να τρυπήσουν το έντερό του. Και τα δύο περιστατικά μπορούν να έχουν θανατηφόρες συνέπειες.

Ένα πολύ δημοφιλές προϊόν διακόσμησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων είναι η απομίμηση χιονιού. Το υλικό αυτό μπορεί, επίσης, να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αν καταποθεί μεγάλη ποσότητα. Αν σκοπεύετε να στολίσετε δέντρο για τα Χριστούγεννα, αποφύγετε τουλάχιστον το υλικό αυτό.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ορισμένα φυσικά έλατα ραντίζονται με χημικά συντηρητικά ώστε να κρατηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι φυσικά δηλητηριώδεις για τα ζώα. Τέλος, στην περίπτωση που έχετε το μπολ του νερού του σκύλου ή της γάτας σας ακάλυπτο κάτω από ένα τέτοιο έλατο οι ουσίες αυτές μπορούν να εισχωρήσουν στο νερό καθιστώντας το δηλητηριώδες και επικίνδυνο. Φροντίστε πάντα το νερό αυτό να είναι καλυμμένο ή ακόμα καλύτερα απομακρύνετέ το από το σημείο.

ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να μην τοποθετούνται ψηλότερα από το κατώτερο τμήμα του δέντρου, εκτός αν είστε απολύτως βέβαιοι πως το κατοικίδιό σας είναι καλά εκπαιδευμένο και δε θα μασήσει τα καλώδια. Οι τραυματισμοί από τα ηλεκτροφόρα καλώδια είναι πολύ επιζήμιοι για τους στοματικούς ιστούς και μπορούν να οδηγήσουν μεταξύ των άλλων σε μακροχρόνια προβλήματα στη σίτιση. Να ελέγχετε τα ηλεκτρικά καλώδια συχνά για σημάδια μάσησης.

Για να προστατέψετε τόσο το κατοικίδιό σας, όσο κι εσάς τους ίδιους από ατυχήματα κρεμάστε τα πιο ευαίσθητα ή/και πολύτιμα στολίδια σας στο πάνω μέρος του δέντρου και φροντίστε να έχουν στερεωθεί σφιχτά όλα τα κλαδιά. Ασφαλείς θέσεις αναζητήστε και για τα υπόλοιπα εύθραυστα στολίδια του σπιτιού. Είναι ευκολότερο και προτιμότερο να επιλέγετε στολίδια που δε σπάνε ή δε θρυμματίζονται εύκολα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως οι πούλιες και οι χρυσόσκονες είναι από τις πιο επικίνδυνες διακοσμήσεις που μπορείτε να επιλέξετε. Αν το κατοικίδιό σας καταπιεί μέρος αυτών -και να είστε σίγουροι πως τα κατοικίδια το κάνουν πολύ συχνά αυτό- , είναι πολύ πιθανό να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες μιας εντερικής απόφραξης. Το ίδιο ισχύει και για τα βρώσιμα στολίδια από ποπ κορν ή καραμέλες τα οποία και πρέπει να απομακρύνετε.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

433
67 shares, 433 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *