ΣΟΚ! Έδεσαν τυφλή σκυλίτσα σε παλέτα και την άφησαν να πεθάνει από την πείνα


488
352 shares, 488 points

Animalcity.gr - ΣΟΚ! Έδεσαν τυφλή σκυλίτσα  σε παλέτα και την άφησαν να πεθάνει από την πείνα

ΣΟΚ! Έδεσαν τυφλή σκυλίτσα  σε παλέτα και την άφησαν να πεθάνει από την πείνα

Η θλιβερή ιστορία της Δέλφιν, μιας σκυλίτσας που βρέθηκε δεμένη σε παλέτα με τούβλα, παρατημένη από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της είχε ευτυχώς αίσιο τέλος. Αν δεν την έβρισκε εγκαίρως η ειδική υπηρεσία προστασίας ζώων του Λονδίνου σίγουρα θα είχε πεθάνει από την πείνα!

Η σκυλίτσα ράτσας Σπρίνγκερ Σπάνιελ (Springer Spaniel) μεταφέρθηκε αμέσως σε κυνοτροφείο περιοχής του Λονδίνου όπου της παρήχθησαν και οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, αν και εκεί ήταν κάτω από μια ασφαλή στέγη και είχε τη φροντίδα που χρειαζόταν, η μικρή Δέλφιν δεν έδειχνε να είναι ευχαριστημένη με το νέο της περιβάλλον.

Μετά τη δημοσιοποίηση της εγκληματικής ενέργειας που διαπράχτηκε σε βάρος της, μπήκαν στη ζωή της ο Τζον και η Ανν Χόπκινς. Η ιδιαιτέρως φιλική σκυλίτσα στάθηκε τελικώς τυχερή και ανταμείφθηκε με ένα ζεστό νέο σπίτι και νέους ιδιοκτήτες που έδωσαν όρκο να την αγαπούν και να τη φροντίζουν.

Ο Τζον δήλωσε τα εξής: “Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο γρήγορα έμαθε να μας εμπιστεύεται. Όταν τη συναντήσαμε για πρώτη φορά ήταν πολύ νευρική και δεν άφηνε να την αγγίξεις. Τώρα δείχνει χαρούμενη και κουνάει συνεχώς την ουρά της!”

Αξίζει να αναφέρουμε πως το ζευγάρι έμενε στο Γουόκινχαμ (Wokingham) του Λονδίνου, 130 χιλιόμετρα μακρυά από το Λέιμπουρν (Leybourne) όπου βρισκόταν η σκυλίτσα και έκανε αυτή τη διαδρομή τέσσερις φορές μέχρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μικρής Δέλφιν και να την πάρουν σπίτι τους. Μαζί στα ταξίδια τους έπαιρναν πάντα και την Αντόνια, μια εννιάχρονη σκυλίτσα διάσωσης που έχουν για να γνωριστούν και να συμπαθήσουν η μία την άλλη.

Animalcity.gr - ΣΟΚ! Έδεσαν τυφλή σκυλίτσα  σε παλέτα και την άφησαν να πεθάνει από την πείνα 2

Στο σπίτι έχουν εγκαταστήσει φωνητικές εντολές στη σκάλα για να να προειδοποιούν την τυφλή Δέλφιν για τα σκαλοπάτια. Επιπλέον, τοποθέτησαν ειδικούς τάπητες ούτως ώστε να αναγνωρίζει πότε περνάει από τον έναν χώρο στον άλλον. Όπως αναφέρει ο Τζον, έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη της και βρίσκει πλέον το δρόμο γύρω της χωρίς πρόβλημα.

“Η Δέλφιν και η Αντόνια είναι αχώριστες. Αν και έχουν χωριστά κρεβάτια, συνήθως η Δέλφιν κοιμάται στην αγκαλιά της Αντόνιας. Είμαστε πολύ τυχεροί που την έχουμε σπίτι μας. Απορώ ποιος μπόρεσε να σκεφτεί και να της κάνει τέτοιο κακό”, πρόσθεσε μεταξύ των άλλων ο Τζον.

Η τύφλωση της μικρής σκυλίτσας οφείλεται σε μόλυνση που παρουσίασε στα αυτιά και σε καταρράκτη στα μάτια που την άφησαν σχεδόν τυφλή. Παρά την κτηνιατρική αγωγή που ακολούθησε, η όρασή της δε μπόρεσε να αποκατασταθεί.

Animalcity.gr - ΣΟΚ! Έδεσαν τυφλή σκυλίτσα  σε παλέτα και την άφησαν να πεθάνει από την πείνα 3

Η διευθύντρια του κέντρου φροντίδας ζώων που φιλοξένησε την μικρή σκυλίτσα μετά την εγκατάλειψή της δήλωσε τα εξής:

“Η Δέλφιν είχε υποστεί σημαντικό ψυχικό τραύμα από την εμπειρία της εγκατάλειψής της και ήταν πολλή απόμακρη όταν την αναλάβαμε. Το κυνοτροφείο ήταν πρόκληση γι’ αυτήν αφού λόγω της αυξημένης απόκρισης που διαθέτει στον ήχο εξαιτίας της τύφλωσης έγινε πιο ευαίσθητη στους θορύβους και στα γαβγίσματα που άκουγε από τους σκύλους γύρω της. Όταν κούνησε για πρώτη φορά την ουρά της ήταν για μας μια αξιοσημείωτη ευκαιρία να της δώσουμε ένα κέρασμα. Σταδιακά έγινε ένα φυσιολογικό σκυλί με σωστή συμπεριφορά.

Στο νέο της σπίτι η ζωή της άλλαξε από κάθε άποψη. Η φροντίδα των νέων ιδιοκτητών της και η συντροφιά της άλλης σκυλίτσας την έχουν γεμίσει ευτυχία. Φαίνεται και από την ουρά της που την κουνάει συνεχώς με πολύ ενθουσιασμό. Τέλος καλό, όλα καλά!”.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

488
352 shares, 488 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *