Ράτσες σκύλων ιδανικές για παιδιά!


413
3 shares, 413 points

ρατσες σκυλων για παιδια

Ράτσες σκύλων ιδανικές για παιδιά!

Ο μικρός σας γιος ή η μικρή σας κόρη ζητούν από καιρό έναν σκύλο στο σπίτι και νομίζετε ότι ήρθε πλέον ο καιρός να τους κάνετε το χατίρι. Τι είδους σκύλο θα προτιμήσετε; Έχει σημασία; Μήπως πρέπει απλώς να αφήσετε το ίδιο το παιδί να επιλέξει το σκύλο που του αρέσει; Είναι οι μικρόσωμοι σκύλοι ασφαλέστερη επιλογή επειδή δεν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές;

Η λαϊκή παράδοση μας έχει διδάξει πως παιδιά και σκύλοι πάνε μαζί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Τα μικρόσωμα σκυλιά μπορούν πραγματικά να αποδειχτούν κακή επιλογή γιατί τα παιδιά συνήθως τα βλέπουν σαν παιχνίδια και αυτό οδηγεί συχνά σε τραυματισμούς και ατυχήματα. Από την άλλη, οι μεγαλόσωμοι σκύλοι μπορούν και αυτοί να είναι κακή επιλογή αφού, λόγω του μεγέθους τους, τα παιδιά δεν μπορούν από μόνα τους να τους εκπαιδεύσουν χωρίς την επιμέλεια ενός μεγάλου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες ράτσες σκύλων που έχουν την τάση να είναι καλύτερες για τα παιδιά από ότι για τους υπόλοιπους. Επίσης, σκύλοι με χαμηλά επίπεδα ενέργειας -ανεξαρτήτως ράτσας- συνήθως επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά επειδή έχουν μεγαλύτερη υπομονή. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 τέτοιες ράτσες σκύλων:

Animalcity.gr - Beagle Icon1. Μπιγκλ (Beagle). Έχετε μικρό παιδί που δεν ξεμένει ποτέ από ενέργεια; Πάρτε του για παρέα ένα Μπίγκλ να δείτε πως θα τα πάνε! Αυτά τα έξυπνα και φιλικά σκυλιά χρειάζονται πολλή άσκηση -αν και θέλουν προσοχή για να μην ξεφύγουν όταν είναι σε ανοικτό πεδίο καθώς λατρεύουν την περιπλάνηση και την εξερεύνηση- και είναι ιδανική επιλογή για δραστήρια παιδιά. Είναι παιχνιδιάρικα και αρκετά γεροδεμένα ώστε να μην μπορεί ένα παιδί να τα τραυματίσει. Βεβαιωθείτε μόνο πως έχετε διδάξει στο παιδί σας να μη του δίνει αποφάγια επειδή τα Μπιγκλ έχουν τάσεις παχυσαρκίας.

Animalcity.gr - Boxer Icon2. Μπόξερ (Boxer). Ναι, είναι αλήθεια ότι τα Μπόξερ αγαπούν πολύ τα παιδιά! Είναι μια ράτσα ενεργητική, παιχνιδιάρικη και συνάμα στοργική και έτσι διαθέτει όλο το πακέτο για συντροφιά σε ένα παιδί. Απλώς βεβαιωθείτε πως τους δίνετε αφθονία άσκησης επειδή είναι επιρρεπή στο γάβγισμα και στο σκάψιμο και μπορεί να γίνουν ευέξαπτα όταν έχουν περίσσεια ενέργειας.

Animalcity.gr - Bulldog Icon3. Μπουλντόγκ (Bulldog). Τα Μπουλντόγκ είναι ήρεμα, ήπια και φιλικά με τα παιδιά. Επίσης, έχουν μέγεθος τέτοιο που διευκολύνει την αλληλεπίδραση μαζί τους και είναι αρκετά ανθεκτικά στο “σκληρό” παιχνίδι. Εκτός από καλή παρέα παρέχουν και προστασία στους μικρούς τους φίλους από πιθανούς κινδύνους.

Animalcity.gr - Cocker Spaniel Icon4. Κόκερ Σπάνιελ (Cocker Spaniel). Αυτή η υπέροχη ράτσα είναι γνωστή για την εύθυμη διάθεσή της και την επιθυμία της να ευχαριστεί τους άλλους. Ένα Κόκερ Σπάνιελ είναι πιθανό να είναι εξίσου χαρούμενο είτε βρίσκεται καθισμένο στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση είτε τρέχει στην αυλή μαζί με τα παιδιά. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι η ράτσα αυτή, αν και παιχνιδιάρικη και ήπιων τόνων, δεν αντιδρά καλά σε πειράγματα και είναι κάτι που θα πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας να αποφεύγει.

Animalcity.gr - Collie Icon5. Κόλεϋ (Collie). Ξέρετε ποια γνωστή σκυλίτσα είναι ράτσας Κόλλεϋ; Η Λάσυ! Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως θα έχετε έναν σκύλο που θα μπορεί να σώζει όποιον βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά σας δίνουμε μια εικόνα για το τι παίρνετε. Ήρεμα, προβλέψιμα και εύκολα εκπαιδεύσιμα τα Κόλλεϋ αγαπούν πολύ τα παιδιά και τείνουν να τα προστατεύουν. Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο, το δύσκολο είναι να τα αποτρέψετε να παρέχουν προστασία!

Animalcity.gr - Golden Retriever Icon6. Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever). Γνωστά για την υπομονή τους, κάτι που πολλοί γονείς επιθυμούν να έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό, τα Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκυλιά πιστά, ευγενικά, έξυπνα και αλληλεπιδρούν εξαιρετικά με τα παιδιά. Χρειάζονται αρκετή άσκηση, αλλά λατρεύουν το παιχνίδι!

Animalcity.gr - Labrador Retriever Icon7. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (Labrador Retriever). Άλλη μία ράτσα σκύλων που λατρεύουν το παιχνίδι και τη διασκέδαση με τα μικρά παιδιά είναι τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Τίποτα δεν κάνει πιο ευτυχισμένο ένα Λαμπραντόρ από το να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του και εκτός αυτού είναι και εξαιρετικά εκπαιδεύσιμα. Το χειρότερο για αυτά είναι ότι ζουν μόνο από 10 έως 12 χρόνια και είναι επιρρεπή σε όγκους το οποίο μπορεί να συντομεύσει κι άλλο το χρόνο ζωής τους.

Animalcity.gr - Midsize Mutt Icon8. Μεσαίου μεγέθους ημίαιμος σκύλος (Midsize Mutt). Γιατί ένας ημίαιμος σκύλος; Επειδή τα σκυλιά μικτής ράτσας πολλές φορές φέρουν τα καλά χαρακτηριστικά από δύο διαφορετικούς “κόσμους” και απαλύνουν τα αλλόκοτα χαρακτηριστικά των καθαρόαιμων σκύλων. Επιπλέον, οι ημίαιμοι σκύλοι τείνουν να είναι περισσότερο υγιείς και λιγότερο επιρρεπείς σε αρρώστιες από ότι οι καθαρόαιμοι σκύλοι ράτσας. Αν πάτε σε ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων με σκοπό να υιοθετήσετε έναν, μπορείτε εκεί να συνομιλήσετε με κάποιον υπάλληλο και να μάθετε για το κάθε ζώο στοιχεία από την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του. Αυτό σημαίνει πως σας δίνεται η ευκαιρία να καταλήξετε στην επιλογή ενός σκύλου που θα ταίριαζε καλύτερα στην οικογένειά σας. Όσον αφορά το μέγεθος, καλό θα ήταν να διαλέξετε κάποιον σκύλο μεσαίου μεγέθους ώστε να μπορεί πιο εύκολα να παίζει και να συνυπάρχει με το παιδί σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως τραυματίσει ο ένας τον άλλον.

Animalcity.gr - Pitbull Icon9. Πιτμπουλ (Pit Bull). Τα μέσα μαζική ενημέρωσης δίνουν πολλή προσοχή στις επιθέσεις Πίτμπουλ -μάλιστα πολύ περισσότερη από ότι δίνουν σε άλλες ράτσες- , αλλά αυτά τα κουτάβια τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αρκεί να εκπαιδευτούν και να κοινωνικοποιηθούν από πολύ νωρίς. Ευτυχώς τα Πίτμπουλ είναι έξυπνα και πολύ εκπαιδεύσιμα συν του ότι τους αρέσει υπερβολικά να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους και να τον προστατεύουν. Δε χρειάζονται πολλή άσκηση, αλλά είναι ενεργητικά και παιχνιδιάρικα. Σκεφτείτε: ποιος θα πλησίαζε να κάνει κακό σε ένα παιδί που συνοδεύεται από ένα Πίτμπουλ; Μάλλον κανείς…

Animalcity.gr - Poodle Icon10. Μεσαίου μεγέθους Κανίς (Poodle). Έξυπνα, ευγενικά, υπομονετικά, πιστά και στοργικά και εξαιρετική επιλογή στην περίπτωση που κάποιο από τα μέλη της οικογένειας έχει αλλεργίες! Τα κανίς λατρεύουν να παίζουν με παιδιά και, αν και δεν είναι υπερβολικά ενεργητικά, δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως εξαντληθούν με το πολύ παιχνίδι.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

413
3 shares, 413 points

7 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ανδρέα δυστυχώς πολλές ράτσες έχουν παρεξηγηθεί και λανθασμένα θεωρούνται επικίνδυνες. Φυσικά η αιτία της παρεξήγησης είναι η άγνοια. Ακριβώς επειδή δεν είμαστε άσχετοι και ανεύθυνοι σας παραπέμπουμε στο παρακάτω άρθρο με τίτλο: «Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος σκύλος» : https://goo.gl/gUVyuH

    Καλό σας απόγευμα!

  2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΠΩΣ Κ ΤΑ BOXERS K TA PIT BULLS EINAI ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΓΙΝΟΝΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.ΣΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Κ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ(ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ).

  3. Συμφωνώ με το animal city διότι όντως κάποια ζώα ειναι παρεξηγημένα διότι οι ιδιοκτήτες τους τα θέλουν ετσι γη αυτο γίνονται τόσα με τα σκυλιά μια δίκη μου θεωρία ειναι ότι δεν υπάρχουν επικυνδινα σκυλιά μονο επικυνδινοι ιδιοκτητες

  4. Έχω να πω πως όχι μόνο τα κοκερ αλλά και τα καβαλιερ είναι πολύ κατάλληλα για παιδιά..Έχουμε στο σπίτι και είναι τόσο παιχνιδιάρης,πιστός,φρόνιμος και προστατευτικός…ίσως από την εμφάνιση των καβαλιερ να νομιζετε πως είναι μόνο για χάδια αλλά όχι είναι ένα από τα καλύτερα σκυλιά που έχω γνωρίσει και καμία φορά όταν κλαίει κάποιος πάει και του γλύφει τα δάκρια και κάνει χαζομαρουλες για να γελάσουμε 🙂

  5. Εγώ θα παραμείνω στο θέμα των bulldog & των boxers. Το οτι είναι δυνατά
    σκυλιά δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τα μικρά παιδιά…

  6. Ως κάτοχος pitbull 11,5 χρόνια και πατέρας 2 παιδιων 6 και 3 χρονών σας πληροφορώ ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κινδύνεψαν τα παιδιά μου από τον σκύλο.ο σκύλος ήταν μαζί μας από 30 ημερών μέχρι και 11,5 χρονών όπου και πέθανε πριν λίγες ημέρες από γηρατειά.Ενταχθηκε στα 6 του χρόνια και αν και αργά τα δέχτηκε άριστα.Το αν οι ιδιοκτήτες τους υπήρξαν κανίβαλοι και ηλίθιοι με τα σκυλάκια τους δεν ευθύνονται τα ιδια…