Πως να κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός σκύλου


431
163 shares, 431 points

Επιστοσυνη σκυλου

Πως να κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός σκύλου

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να συναντήσετε κάποιο σκύλο ο οποίος σας αγνοεί και τρέχει μακρυά. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να το πάρει προσωπικά και να νομίζει πως ο σκύλος δεν τον συμπαθεί. Όταν συναντιούνται δύο ξένοι άνθρωποι, σφίγγουν τα χέρια για να γνωριστούν, αλλά η κοινωνικοποίηση του σκύλου διαφέρει.

Δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του σκύλου, είτε πρόκειται για μια τυχαία συνάντηση με το σκυλί του γείτονα ή φέρνοντας ένα νέο σκυλί στο σπίτι:

  • Μείνετε ήρεμοι. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χαιρετήσετε έναν σκύλο με ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να το αποφύγετε. Αν το προσεγγίσετε με τέτοιο τρόπο, αυτό μπορεό να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, όπως το άλμα επάνω σας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει το ένστικτο της μάχης γιαυτό διατηρήστε τη ψυχραιμία σας και μιλήστε του ήρεμα.
  • Σεβαστείτε το χώρο του. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάποιο ξένο αν μπορείτε να χαιρετήσετε το σκύλο του, μιλήστε μόνο με τον άνθρωπο και αγνοείστε το ζώο. Επίσης, αποφύγετε να στέκεστε πολύ κοντά στο σκύλο, προσπαθήστε να αφήσετε τουλάχιστον ένα μέτρο μεταξύ σας πριν πάρετε την άδεια να πλησιάσετε.
  • Πέστε στο επίπεδο του σκύλου. Όταν πλησιάζετε ένα σκυλί, κάντε το από το πλάι και όχι ευθεία. Γονατίστε δίπλα από το σκυλί κοιτώντας την ίδια κατεύθυνση με αυτό.
  • Αφήστε το σκύλο να έρθει σε εσάς. Με αυτό το τρόπο θα μάθετε αν ο σκύλος ενδιαφέρετε για εσάς. Αν μυρίζει το χέρι σας και παραμένει ήρεμο στη θέση του, τότε μπορείτε να χαϊδέψτε. Ωστόσο, αν γυρίζει το κεφάλι της μακριά ή δεν δίνει καμία προσοχή, απλά δεν ενδιαφέρεται. Και πάλι, μην το πάρετε προσωπικά. Αποδοχή και προχωρήστε.
  • Βόλτα. Μόλις γνωρίσετε το νέο σκυλί, ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του είναι να το πάτε για βόλτα. Έτσι θα νίωσει πολύ γρήγορα ασφάλεια μαζί σας.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

431
163 shares, 431 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *