Πως να ηρεμήσετε έναν υπερκινητικό σκύλο


424
20 shares, 424 points

υπερκινητικος σκυλος

Πως να ηρεμήσετε έναν υπερκινητικό σκύλο

Αν ο σκύλος σας φαίνεται υπερκινητικός ή υπερβολικά ενθουσιασμένος, το πρόβλημα πιθανότατα προέρχεται από την πλήξη. Έτσι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα πρέπει να αλλάξετε το τρόπου που αλληλεπιδράτε με το σκυλί σας και το είδος της δραστηριότητας που παίρνει σε καθημερινή βάση.

Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ηρεμήσετε το σκύλο σας:

Αγνοήστε αυτή τη συμπεριφορά.

Οι σκύλοι επιδιώκουν τη προσοχή σας. Με το να δίνετε προσοχή σε ένα υπερκινητικό σκυλί, το μόνο που θα καταφέρεται είναι να ενισχύσετε αυτή τη συμπεριφορά. Δοκιμάστε να μην δόσετε απολύτος καμία σημασία, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα ηρεμεί ο σκύλος.

Δώστε στο σκύλο σας μια εργασία.

Έχοντας μια εργασία για να επικεντρωθεί ίσως βοηθήσει αρκετά. Η υπερκινητικότητα στα σκυλιά μπορεί να προέλθει από ψυχολογικές ανάγκες τόσο εύκολα όσο και από φυσικές. Δίνοντας στο σκύλο μια δουλειά, αφαιρείτε την υπερκινητική συμπεριφορά και ανακατευθύνετε αυτή την ενέργεια αλλού.

Πηγαίνετε μια βόλτα με το σκύλο.

Αν ο σκύλος σας έχει πολύ ενέργεια, μια πραγματικά δυναμική βόλτα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να την ανακατευθύνετε. Μόλις καεί αυτή η επιπλέον ενέργεια, να είστε σίγουρος ότι ο σκύλος θα ηρεμήσει.

Ελέγξτε τη δική σας ενέργεια.

Το σκυλί σας είναι ο καθρέφτης σας. Ότι βλέπει, το αντανακλά πίσω. Είστε σε μια ήρεμη κατάσταση; Είστε νευρικός ή αγχομένος; Ακόμα και τόνος της φωνής σας μπορεί να επηρεάσει την ενέργεια του σκύλου σας.

Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία.

Μην ξεχνάτε ότι τα σκυλιά βιώνουν το κόσμο κυρίως από την μυρωδιά! Ακριβώς όπως η μυρωδιά της λεβάντας η οποία λέγεται ότι χαλαρώνει τους ανθρώπους, μια χαλαρωτική μυρωδιά μπορεί να βοηθήσει εξίσου το κατοικίδιό σας. Μιλήστε με ένα κτηνίατρο ή συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να ανακαλύψετε τις μυρωδιές που μπορεί να λειτουργήσουν για το σκύλο σας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

424
20 shares, 424 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *