Πως να δώσετε φάρμακο σε ένα σκύλο


411
130 shares, 411 points

Φαρμακα σκυλων

Πως να δώσετε φάρμακο σε ένα σκύλο

Είναι γνωστό πως τα σκυλιά και τα παιδιά μισούν να παίρνουν το φάρμακο τους. Δεδομένου ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να αρπάξουν ένα φλιτζάνι νερό να καταπιούν ένα χάπι, θα πρέπει να είστε λίγο πιο επινοητικοί. Η φαρμακευτική αγωγή είναι ένα αναγκαίο κακό, παρακάτω θα δείτε μερικές λύσεις για να βοηθήσετε το σκυλί σας να πάρει το φάρμακό του:

  • Μαζί με φαγητό. Το φαγητό είναι ο φίλος σας όταν θέλετε να καλοπιάσετε το σκύλο σας να πάρει το φάρμακό του. Μπορείτε να βάλετε ένα χάπι ή ακόμα και υγρό φάρμακο στη τροφή ή το νερό του σκύλου. Η καλύτερη στιγμή να το κάνετε είναι όταν είναι πολύ πεινασμένος και εφόσον βέβαια ο κτηνίατρος λέει πως είναι εντάξει.
  • Χρησιμοποιείστε ειδικό σταγονόμετρο για χάπια. Είναι μια μικρή συσκευή που μοιάζει με σύριγγα, με τη μόνη διαφορά ότι ένα χάπι πέφτει μέσα στο στόμα του σκύλου. Είναι πολύ αποτελεσματικό για χάπια και κάψουλες που δεν μπορούν να τοποθετηθούν στη τροφή του σκύλου. Γείρετε το κεφάλι του σκύλου πίσω και απαλά καθοδηγήστε το σταγονόμετρο μέσα στο στόμα, ρίξτε το χάπι και στη συνέχεια κάντε μασάζ στον αυχένα για να βοηθήσει το χάπι να πάει κάτω.
  • Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας. Μπορείτε τα χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας αντί για σταγονόμετρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το σκυλί να καθίσει σε όρθια θέση, να γείρετε το κεφάλι προς τα πίσω, να ανοίξετε το στόμα, και στη συνέχεια να ρίξετε το χάπι. Τρίψτε τη περιοχή του λαιμού για να βοηθήσει το σκυλί να καταπιεί το χάπι. Για άλλη μια φορά, να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς το κάνετε αυτό για να μην πνιγεί ο σκύλος.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

411
130 shares, 411 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *