Πως να βοηθήσετε τα κουταβάκια να κοιμηθούν


429
33 shares, 429 points

κουταβια

Πως να βοηθήσετε τα κουταβάκια να κοιμηθούν

Μερικά σκυλιά προτιμούν να κοιμούνται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη, στο καναπέ ή σε κάποια καρέκλα. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το κουταβάκι σας να κοιμάται από μόνο του, στο δικό του χώρο. Προκειμένου να έχει μια ξεκούραστη και ήσυχη νύχτα, μπορείτε να του δώσετε μια κουβέρτα να χώνεται από κάτω. Αν το αφήνετε στο κρεβάτι σας, αυτό θα γίνει μια κακή συνήθεια. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να βοηθήσετε ένα κουταβάκι να κοιμάτε ήρεμα το βράδυ:

  • Βάλτε χαλαρή μουσική για να βοηθήσει το κουτάβι να ηρεμήσει. Τα καινούργια κουταβάκια φοβούνται το νέο τους περιβάλλον, πόσο μάλλον τη νύχτα. Η απαλή μουσική θα το βοηθήσει να μην αισθάνεται μόνο και θα καλύψει τυχόν ήχους που θα μπορούσαν να ταράξουν το κουτάβι.
  • Κουράστε το κουτάβι σας. Φροντίστε να εξασκείτε το κουτάβι κατά τη διάρκεια της ημέρα αλλά και πριν από τον ύπνο ώστε να είναι κουρασμένο πριν τον ύπνο.
  • Αν το κουταβάκι σας δεν μπορεί να κοιμηθεί και γαβγίζει, μη του δίνετε σημασία. Αν μάθει ότι το γάβγισμα δεν τραβάει τη προσοχή σας, στο τέλος θα σταματήσει.
  • Κρατήστε το κρεβάτι των κουταβιών στο δωμάτιο που κοιμάστε ο ίδιος. Έτσι, θα νιώθει ασφάλεια και θα κοιμάται πιο γρήγορα αν βλέπει ότι είστε και εσείς για ύπνο.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

429
33 shares, 429 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *