Ποια παιχνίδια αρέσουν περισσότερο στα σκυλιά;


435
5 shares, 435 points

Animalcity.gr - Τα παιχνίδια που αρέσουν περισσότερο στα σκυλιά

Τα παιχνίδια που αρέσουν περισσότερο στα σκυλιά

Το να διαλέξετε ένα παιχνίδι για το κουτάβι σας δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές με τη κάθε μία να έχει διαφορετικά οφέλη.

Με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αποκτούν μεγαλύτερη κατανόηση για τις προτιμήσεις του σκύλου τους. Αλλά μερικές φορές, μετά από μια δύσκολη απόφαση για το πιο παιχνίδι να φέρουν σπίτι, ο σκύλος ούτε που το αγγίζει, ή βρίσκει τη συσκευασία πιο διασκεδαστική.

Γιατί είναι τόσο επιλεκτικοί οι σκύλοι; Πως αποφασίζουν πιο παιχνίδι είναι πιο διασκεδαστικό; Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Animal Cognition» έθεσε ως στόχο να λύσει αυτό το μυστήριο. Στη μελέτη πήρε μέρος ένα Λαμπραντόρ, στο οποίο παρουσίαζαν ένα μόνο παιχνίδι για 30 δευτερόλεπτα, έως ότου σταματήσει να αλληλεπιδρά με αυτό. Τα αποτελέσματα μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη έχετε παρατηρήσει και στο σκύλο σας…

  • Οι σκύλοι κοιτούν τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο που κοιτούν οι λύκοι το θήραμα. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν την τάση να τους αρέσουν τα παιχνίδια με γεύση, που μπορεί να κάνουν θόρυβο ή να σπαράσσεται.
  • Τα σκυλιά βρίσκουν τα ήσυχα παιχνίδια λιγότερο ενδιαφέρουσα. Άλλωστε, αν το μασήσουν και αυτό δεν κάνει καν ένα θόρυβο, ποιο είναι το νόημα;
  • Τα σκυλιά ενδιαφέρονται για νέα πράγματα. Τα εργαστήρια στη μελέτη δοκίμασαν όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Αλλά από τη στιγμή που εξοικειώνονταν με αυτά, έχαναν το ενδιαφέρον τους.
  • Οι σκύλοι ενδιαφέρονται περισσότερο όταν συμμετέχετε και εσείς. Ως κοινωνικά όντα, τα σκυλιά γίνονται πιο ενθουσιασμένα όταν είμαστε και εμείς.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

435
5 shares, 435 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *