Μερικές συμβουλές για το κόψιμο των νυχιών του σκύλου


447
57 shares, 447 points

νυχια σκυλου

Μερικές συμβουλές για το κόψιμο των νυχιών του σκύλου

Ακούτε τα νύχια του σκύλου όταν περπατάει σε μια σκληρή επιφάνεια; Αυτό σημαίνει ότι έχετε καθυστερήσει να του κόψετε τα νύχια. Κρατώντας τα νύχια του σκύλου κομμένα είναι ένα σημαντικό μέρος για τη φροντίδα του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι εάν περάσει αρκετός καιρός, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως σκισμένα νύχια ή ακόμα και σπάσιμο κάποιου δάχτυλου. Αν και πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται τη διαδικασία, το κόψιμο των νυχιών δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές:

  • Καλό είναι ο σκύλος να συνηθίσει την αίσθηση των χεριών σας στα πόδια του για να μην νιώθει άβολα όταν του κόβετε τα νύχια. Ακουμπίστε τον συχνά στις πατούσες και όχι μόνο όταν είναι ώρα για το κόψιμο των νυχιών.
  • Ελέγξτε τα πόδια του σκύλου. Δείτε για βρωμιά ανάμεσα στα δάκτυλα.
  • Κρατήστε το τρίχωμα στα πόδια κομμένα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της βρωμιάς, η οποία κολλούν στα πόδια του σκύλου σας.
  • Ξεκινήστε αργά και χαλαρά. Είναι εντάξει αν χρειαστούν ακόμα και μέρες για τελειοποιήσετε το κόψιμο τη πρώτη φορά.
  • Κόψτε την άκρη σε σχήμα γωνίας.
  • Να κρατάτε στυπτική σκόνη. Ακόμα και ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει λάθος. Αν πάει κάτι στραβά, μείνετε ψύχραιμοι και εφαρμόστε τη σκόνη για να σταματήσει η αιμοραγία.
  • Αποφύγετε τις γρήγορε κινήσεις. Υπάρχει μια φλέβα μέσα στο νύχι που αν κοπεί, ο σκύλος θα αρχίσει να αιμορραγεί. Στους σκύλους με ανοιχτόχρωμα νύχια, μπορείτε να τη διακρίνετε εύκολα μέσα στο νύχι. Αλλά αν ο σκύλος έχει σκούρα νύχια, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

447
57 shares, 447 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *