Κάνει να αγγίζετε τα νεογέννητα γατάκια;


425
4 shares, 425 points

Animalcity.gr - Κάνει να αγγίζετε τα νεογέννητα γατάκια

Κάνει να αγγίζετε τα νεογέννητα γατάκια;

Πολλοί από εσάς ίσως μπείτε στο πειρασμό να αγγίξετε κάποιο από τα νεογέννητα γατάκια – αλλά θα πρέπει να αντισταθείτε. Το χάιδεμά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία τους και να προκαλέσει αναστάτωση στη μαμά γατούλα.

Κίνδυνοι.

Σύμφωνα με το Animal Planet, η μαμά γάτα γλείφει τα μωρά της για να θέσει το άρωμά της σε αυτά. Όταν αγγίζετε ένα νεογέννητο γατάκι, το κάνετε να μυρίζει διαφορετικά. Έτσι, η μαμά γατούλα μπορεί να νιώθει ότι απειλείται από αυτή την άγνωστη μυρωδιά και να αισθανθεί ότι πρέπει να κινηθεί σε μια ασφαλέστερη θέση.

Πότε είναι ασφαλές;

Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε τα νεογέννητα γατάκια κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της ζωής τους. Μιας και η κοινωνικοποίηση με τους ανθρώπους είναι ένα σημαντικό μέρος της πρώιμης ανάπτυξης, μπορείτε να ξεκινήσετε από τη δεύτερη. Προτού πιάσετε ένα από τα γατάκια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιτρέψει στη μαμά γάτα να μυρίσει πρώτα το χέρι σας. χαϊδέψτε το κεφάλι της και δείξτε της αγάπη. Αν αυτή σας γλείψει ή με κάποιο άλλο τρόπο καλωσορίσει το χάϊδεμά σας, απαλά πάρτε ένα γατάκι – πάρτε μόνο ένα κάθε φορά.

Σημασία της ζεστασιάς.

Όταν έρθει η ώρα να σηκώσετε τα φιλαράκια σας, φροντίστε να τα κρατήσετε ζεστά. Η υποθερμία είναι ένα μείζον πρόβλημα με τα γατάκια. Όσο είναι μικρά, τα νεογέννητα γατάκια χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του για να παραμείνουν ζεστά. Μια κουβέρτα και μακρυά από τα ρεύματα του αέρα διασφαλίζει ότι το γατάκι θα παραμείνει ζεστό. Ποτέ μην τα κρατάτε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και φροντίστε να τα αφήνετε πίσω με ασφάλεια.

Πάρτε προφυλάξεις.

Τα νεογέννητα γατάκια δεν έχουν αναπτύξει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα προς το παρών. Πλύνετε τα χέρια σας προσεκτικά πριν από κάθε άγγιγμα και κρατήστε τα υπόλοιπα ζώα μακρυά. Επίσης, όπως και τα ανθρώπινα μωρά έτσι και τα γατάκια είναι πολύ ευαίσθητα. Αν τα χαϊδεύετε πολύ σκληρά μπορεί να βλάψει τα οστά τους αλλά ακόμα και τα ζωτικά τους όργανα. Να είστε πολύ ευγενικοί και αν έχετε μικρά παιδιά, να τα εποπτεύετε στενά όσο αυτά παίζουν με τα γατάκια.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
4 shares, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *