Η καθαριότητα της γάτας έναντι του σκύλου


425
94 shares, 425 points

Animalcity.gr  - Η καθαριότητα της γάτας ενάντια στου σκύλου

Η καθαριότητα της γάτας έναντι του σκύλου

Σκέφτεστε να πάρετε ένα κατοικίδιο αλλά έχετε ακούσει ιστορίες σχετικά με τη καθαριότητα του σκύλου ή της γάτας και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα διαμέρισμα με δυσοσμία; Η κύρια διαφορά της γάτας με το σκύλο είναι ότι φροντίζουν οι ίδιες για την υγιεινή τους ενώ οι σκύλοι χρειάζονται βοήθεια από τους ιδιοκτήτες τους.

Περιποίηση:

Οι γάτες έχουν συνήθως πολύπλοκες ρουτίνες περιποίησης. Συχνά ξοδεύουν έως και 50% της ημέρας στη καθαριότητα. Χρησιμοποιούν την αγκαθωτή τους γλώσσα για να γλείφουν και να χτενίζουν τη γούνα τους, αλλά και να βγάζουν τη βρωμιά με τα δόντια τους. Υγραίνουν τ μπροστινά τους πόδια με το σάλιο και τα χρησιμοποιούν για να πλύνουν το πρόσωπο και άλλες περιοχές που δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα. Αντίθετα, τα σκυλιά καθαρίζουν μόνο τα πόδια και τα ιδιωτικά τους μέρη, ενώ λίγες είναι οι φυλές που καθαρίζουν τον εαυτό τους όπως και οι γάτες. Για να κρατήσετε το σκύλο σας καθαρό, χρειάζεται τακτικό μπάνιο και βούρτσισμα.

Συνήθειες τουαλέτας:

Τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες, έχουν πολύ συγκεκριμένες συνήθειες τουαλέτας. Οι γάτες προτιμούν την ησυχία τους είτε το κάνουν έξω είτε μέσα και συνήθως σκεπάζουν τα περιττώματα με άμμο. Οι γάτες εσωτερικού χώρου, είναι ιδιαίτερα ανήσυχες με τη καθαριότητα της άμμου και μπορεί να αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν ένα βρώμικο κιβώτιο απορριμάτων. Τα σκυλιά ωστόσο είναι αδιάφορα για το μέρος, αν και γενικότερα προτιμούν το γρασίδι από τις σκληρές επιφάνειες.

Οσμή γάτας:

Οι γάτες σπάνια μυρίζουν, εκτός αν έχουν κάποια ιατρική πάθηση ή δυσκολία στην καθαριότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποξηραμένα ούρα ή περιττώματα που συσσωρεύονται γύρω από τη περιοχή τους και να προκαλέσει μυρωδιά του σώματος. Επίσης το κιβώτιο της γάτας μπορεί να παράγει άσχημη οσμή αν δεν το καθαρίζεται περιστασιακά.

Οσμή σκύλου:

Τα σκυλιά δεν είναι σε θέση να καθαρίζουν τον εαυτό τους όπως οι γάτες, γιαυτό το τρίχωμά τους αναπτύσσει συνήθως μια δυσάρεστη μυρωδιά. Επιπλέον, το δέρμα τους παράγει λάδι και εκπέμπουν έναν ελαφρύ ιδρώτα από τα πόδια και τους θύλακες των τριχών. Έχουν επίσης αδένες μέσα στα αυτιά τους, που παράγουν μια ελαφρά οσμή. Όλα αυτά τα αρώματα συνδυάζονται και δίνουν τη σκυλίσια μυρωδιά. Το τακτικό πλύσιμο και βούρτσισμα θα βοηθήσει να κρατήσετε τη μυρωδιά στο ελάχιστο.

Πεσμένο τρίχωμα:

Τόσο οι γάτες όσο και τα σκυλιά αφήνουν τρίχες, οι οποίες συμβάλουν στη γενική βρωμιά στο σπίτι. Ορισμένες φυλές όπως τα κανίς ρίχνουν πολύ λιγότερο τρίχωμα από τα άλλα, ενώ οι γάτες όπως η σχεδόν άτριχη φυλή Sphinx έχουν πολύ λίγες τρίχες για να ρίξουν. Ακόμα και τα λεγόμενα υποαλλεργικά σκυλιά και γάτες ρίχνουν συχνά πιτυρίδα η οποία συμβάλλει στη δημιουργία σκόνης, η οποία είναι η κύρια αιτία αλλεργιών στα κατοικίδια ζώα.

Οδοντική περιποίηση:

Η οδοντική φροντίδα είναι απαραίτητη και για τις πλευρές. όσο συχνά και να καθαρίζετε τα δόντια τους, και τα δύο ζώα θα μεταφέρουν βακτήρια στο στόμα τους, τα οποία προκαλούν προβλήματα σε περίπτωση δαγκώματος. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν τα δόντια τους για όλα τα είδη δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου και του ελέγχου των γενετικών οργάνων άλλων σκύλων, έτσι το να τα αφήνετε να σας γλείφουν δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Οι γάτες χρησιμοποιούν το στόμα και τα δόντια τους για τη περιποίηση, καθώς και τη κατανάλωση ωμού κρέατος ή ψαριού αν είναι αυτό που τους ταΐζετε, έτσι τα βακτήρια στο στόμα τους δεν είναι συγκεκριμένα.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
94 shares, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *