Είναι κακό να έχετε ένα σκύλο μεγάλης ηλικίας μαζί με μικρά παιδιά;


471
39 shares, 471 points

σκυλος και παιδι

Είναι κακό να έχετε ένα σκύλο μεγάλης ηλικίας μαζί με μικρά παιδιά;

Υιοθετώντας ένα σκυλί μεγάλο σε ηλικία είναι κάτι θαυμάσιο για το ζώο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν κουτάβια επειδή είναι μικρά, χαριτωμένα και θα τα έχουν για πολύ περισσότερο. Αλλά τι γίνεται με όλα τα μεγάλα σκυλιά που χρειάζονται ένα σπίτι; Ίσως οι ιδιοκτήτες τους απεβίωσαν ή μετακόμισαν και δεν μπόρεσαν να το πάρουν μαζί τους.

Εάν είστε πρόθυμοι να εντάξετε ένα από αυτά τα σκυλιά στην οικογένειά σας και έχετε μικρά παιδιά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Όλα τα σκυλιά δεν τα πηγαίνουν εξίσου καλά με τα μικρά παιδιά και αυτό είναι ακόμα πιο συχνό σε σκυλιά μεγάλης ηλικίας.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Έχει ο σκύλος ιστορικό με τα παιδιά; Αν μπορείτε να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, αυτό μπορεί να σας δώσει κάποια ιδέα. Η κοινωνικοποίηση, που γίνεται στα αρχικά στάδια τις ζωής του σκύλου, είναι το κλειδί της υπόθεσης. Ποτέ δεν ξέρετε πως ήταν με τα παιδιά ο σκύλος στο παρελθόν. Αν τον πείραζαν συνέχεια, τότε πολύ πιθανόν να μη μπορεί ζήσει με μαζί τους.

Αν δεν έχετε αυτή την πληροφορία, τότε η ιστορία της ράτσας του σκύλου είναι ένας καλός δείκτης. Για παράδειγμα, τα λαμπραντόρ φημίζονται για εξαιρετικά σκυλιά οικογένειας ενώ τα σπανιέλ κόκερ δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με τα παιδιά. Νομίζουμε πως τα σκυλιά είναι απλά λούτρινα ζωάκια αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν έχει σημασία πόσο εμπιστεύεστε το δικό σας, ένα σκυλί είναι ακόμα ένα σκυλί. Υπάρχει πάντα πιθανότητα ότι θα δαγκώσει κανέναν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Γιαυτό πρέπει να διδάξετε τα παιδιά σας σε νεαρή ηλικία πως δεν είναι εντάξει να πλησιάσουν ένα σκύλο χωρίς άδεια. Τα παιδιά που έχουν καλές σχέσεις με τα σκυλιά, είναι αυτά που είναι πιο πιθανό να τρέξουν και να δώσουν οποιοδήποτε σκυλί μια αγκαλιά, και κάπως έτσι γίνονται τα δαγκώματα.

Έτσι, δεν είναι κακό να έχετε ένα σκυλί μεγάλης ηλικίας ενώ έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι. Απλά βεβαιωθείτε ότι η σχέση τους είναι υπό επίβλεψη.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

471
39 shares, 471 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *