Γιατί τα σκυλιά κυνηγάνε τις ουρές τους;


422
233 shares, 422 points

Animalcity.gr - Γιατί τα σκυλιά κυνηγάνε τις ουρές τους

Γιατί τα σκυλιά κυνηγάνε τις ουρές τους;

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να παρέχει όλα τα είδη διασκέδασης και γέλιου μόνο με το να είναι ένα σκυλί. Τίποτα δεν είναι πιο διασκεδαστικό από ό, τι όταν ένα κουτάβι αρχίζει ξαφνικά να κάνει κύκλους κυνηγώντας την ουρά του.

Αυτό είναι ένα θέαμα που μπορεί να υποκινήσει το γέλιο ακόμα και στους πιο σοβαρούς ανθρώπους, αλλά για ποιον ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό; Μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό; Γιατί τα σκυλιά κυνηγούν τις ουρές τους; Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους:

  • Από πλήξη. Πολλές φορές, τα σκυλιά κυνηγάνε τις ουρές τους, πολύ απλά επειδή βαριούνται. Είναι ένας τρόπος για να διασκεδάσουν και να ξοδέψουν ενέργεια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κουτάβια, που μπορεί να μην έχουν συνειδητοποιήσει καν ότι η ουρά τους είναι στη πραγματικότητα ένα μέρος του σώματός τους.
  • Για να τραβήξουν τη προσοχή. Έχετε τη τάση να γελάτε όταν το σκυλί σας κυνηγάει την ουρά του; Μπορεί να γνωρίζει πως είναι ο λόγος που γελάτε και να το εκμεταλλεύεται για να παίξετε μαζί του.
  • Κάτι δεν πάει καλά. Αν παρατηρήσετε το σκυλί σας να κυνηγάει την ουρά του πολύ συχνά ή ακόμα και να τη δαγκώνει, μάλλον πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στο κτηνίατρο. Κάποιες φορές οι σκύλοι κυνηγούν την ουρά τους επειδή ενοχλούνται από σκουλήκια η ψύλλους.
  • Εξαναγκασμός. Μερικά σκυλιά μπορούν να αναπτύξουν μια ψυχαναγκαστική διαταραχή που περιλαμβάνει το κυνηγητό της ουράς. Αυτά τα είδη των προβλημάτων μπορεί να έρθουν για πολλούς λόγους, όπως από το τοκετό, από κακοποίηση, από κάποιο τραυματισμό ή από άγχος.
  • DNA. Για λόγους τους οποίους δεν έχουμε μελετήσει ακόμα, μερικές φυλές όπως οι γερμανικοί ποιμένες και τα τεριέ, τείνουν να ασχολούνται περισσότερο με την ουρά τους.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

422
233 shares, 422 points

2 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *