Γιατί κοιμούνται τόσο πολύ οι γάτες;


415
93 shares, 415 points

Animalcity.gr - Γιατί κοιμούνται τόσο πολύ οι γάτες

Γιατί κοιμούνται τόσο πολύ οι γάτες;

Οι γάτες κοιμούνται κατά μέσο όρο δεκαπέντε ώρες την ημέρα. Πράγμα το οποίο δημιουργεί ερωτήματα στους περισσότερους ανθρώπους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι οι γάτες είναι πιο δραστήριες από το σούρουπο μέχρι την αυγή. Ακόμα και οι μεγαλύτερες γάτες όπως τα λιοντάρια ακολουθούν το ίδιο πρότυπο ύπνου. Ύπνο δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυνήγι τη νύχτα.

Όμως, οι γάτες είναι επίσης κοινωνικά και ιδιαίτερα προσαρμόσιμες. Αυτό σημαίνει ότι μια γάτα έχει τη τάση να προσαρμόζει τις συνήθειες του ύπνου της, ώστε να περνά περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους της.

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες είτε ξεκουράζονται με έναν ελαφρύ ύπνο είτε κοιμούνται πολύ βαθιά. Όταν η γάτα παίρνει απλά έναν ελαφρύ υπνάκο (που διαρκεί δεκαπέντε με τριάντα λεπτά), θα τοποθετήσει το σώμα της σε τέτοια θέση, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι να είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση αμέσως.

Κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, οι γάτες υποφέρουν από ταχεία κίνηση του εγκεφάλου. Ο βαθύς ύπνος διαρκεί περίπου πέντε λεπτά, μετά τα οποία η γάτα επιστρέφει στον ελαφρύ ύπνο. Και αυτό επαναλαμβάνετε έως ότου η γάτα ξυπνήσει.

Επίσης, οι γάτες επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Έχει παρατηρηθεί ότι οι γάτες κοιμούνται περισσότερο, όταν ο καιρός το απαιτεί. Ακόμα και αν η γάτα σας είναι μέσα στο σπίτι, μια βροχερή ή κρύα μέρα θα τη κάνει να χασμουριέται και να ψάχνει κάπου να κλείσει τα μάτια της.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

415
93 shares, 415 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *