Αλλεργίες σκύλων: ότι πρέπει να γνωρίζετε


425
25 shares, 425 points

αλλεργιες σκυλων

Ότι πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλεργίες στους σκύλους

Τι προκαλεί τις αλλεργίες στους σκύλους;

Είτε μιλάμε για ανθρώπους ή για κατοικίδια ζώα, ο ένοχος είναι ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και είναι σχεδιασμένο για να μας προστατεύσει, όταν αυτό μπερδεύει τις μη επιβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες (αλλεργιογόνα) ως απειλές, θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας περάσει πάνω από αγριόχορτο, και το ανοσοποιητικό του σύστημα το δει σαν απειλή, τότε θα εμφανιστεί μια αλλεργική αντίδραση.

Είναι ορισμένες φυλές πιο επιρρεπείς από κάποιες άλλες;

Δεν υπάρχει βέβαιη απάντηση. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010, η ευαισθησία μιας φυλής διαφέρει ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία.

Πώς μπορώ να καταλάβω αν ο σκύλος μου πάσχει από αλλεργίες;

Η φαγούρα είναι το σημάδι σφραγίδα των αλλεργιών. Ο σκύλος μπορεί να γλείφει ή να μασάει το δέρμα του ή να το ξύνει με τα πόδια του. Κοινές περιοχές που επηρεάζονται είναι το πρόσωπο, τα αυτιά, και τα πόδια.

Ποια είναι τα πιο κοινά πράγματα που μπορεί να είναι ένας σκύλος αλλεργικός;

Κοινά περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν τα ακάρεα της σκόνης, ψύλλους, μούχλα και γύρη από χόρτα, δέντρα, ζιζάνια και λουλούδια. Τα σκυλιά μπορούν επίσης να έχουν και τροφικές αλλεργίες ή τροφική δυσανεξία σε ορισμένα συστατικά, όπως το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι και τη σόγια.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την αλλεργία του σκύλου μου;

Υπάρχουν 2 πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Αν και υπάρχει αντιμετώπιση για τις περιβαλλοντικές αλλεργίες, δεν υπάρχει θεραπεία εφ’ όρου ζωής και οι τακτικοί κτηνιατρικοί έλεγχοι είναι ζωτικής σημασίας.

Το πιο σημαντικό είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατόν, από τη στιγμή που αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι το σκυλί σας μπορεί να έχει κάποια αλλεργία. Η φαγούρα οδηγεί σε ξύσιμο και το ξύσιμο μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα σε λοίμωξη.

Διαβάστε εδώ – Πως να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες του σκύλου σας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
25 shares, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *