6 αλλόκοτα πράγματα που κάνουν τα κουτάβια!


425
57 shares, 425 points

Animalcity.gr - 6 αλλόκοτα πράγματα που κάνουν τα κουτάβια!

6 αλλόκοτα πράγματα που κάνουν τα κουτάβια!

Τα σκυλιά είναι περίεργα πλάσματα. Το ξέρετε αυτό, όλοι μας το ξέρουμε. Αν πραγματικά θέλετε να δείτε μερικές από τις περίεργες και αλλόκοτες συμπεριφορές τους, αρκεί να να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα ενός κουταβιού για μια δυο ημέρες. Υπάρχουν όλα τα είδη αστείων καταστάσεων που συμμετέχουν τα κουτάβια χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν. Ορισμένες από τις συμπεριφορές αυτές μπορεί στα μάτια μας να φαίνονται εξοργιστικές, κάποιες ξεκαρδιστικές και άλλες σε κάνουν να απορείς.

1.Η απομάκρυνση από το νερό
Όταν βάζεις έναν σκύλο στο νερό, θα ξεκινήσει αυτομάτως να κουνά τα πόδια του για να κολυμπήσει. Είναι κάτι που όλοι οι σκύλοι κάνουν προσπαθώντας να μην πνιγούν! Βγάζοντάς τον από το νερό αυτομάτως θα σταματήσει να κάνει αυτές τις κολυμβητικές κινήσεις – κάτι που είναι πολύ λογικό.

Τα παραπάνω δε θα δείτε να συμβαίνουν, αν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είναι ένα κουτάβι. Για λόγους που δεν βγάζουν κανένα νόημα τα κουτάβια θα συνεχίσουν να προσπαθούν να κολυμπούν και για ένα χρονικό διάστημα μετά την απομάκρυνσή τους από το νερό. Γιατί; Μήπως φοβούνται πως το νερό θα επιστρέψει και ότι θα είναι πάλι σε κίνδυνο; Πιστεύουν πως επειδή είναι βρεγμένα το νερό εξακολουθεί να υπάρχει; Πραγματικά δε μπορούμε να γνωρίζουμε…

2.Κατανάλωση φαγητού ίσαμε το βάρος τους
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορεί το κουτάβι σας να τρώει τόσο μεγάλη ποσότητα φαγητού σε ένα γεύμα ή πώς μπορεί να τρώει τόσα πολλά γεύματα κάθε μέρα; Δεν είστε οι μόνοι. Τα κουτάβια τρώνε και τρώνε και… τρώνε ασταμάτητα.

Ο λόγος είναι αρκετά απλός, αλλά και προφανής: επειδή βρίσκονται στην ανάπτυξη και μεγαλώνουν. Το μικροσκοπικό τους σώμα καίει πολύ πιο γρήγορα θερμίδες γεγονός που τα βοηθά να μεγαλώνουν ταχύτερα!

3. Ξαφνική “κατάρρευση”
Αν υπάρχει κάτι στο οποίο διαπρέπουν τα κουτάβια, αυτό είναι ο ύπνος. Κοιμούνται όλη την ώρα! Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμα πιο περίεργο που πολλά κουτάβια κάνουν: μπορούν να πέσουν σε βαθύ ύπνο ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Τη μια στιγμή θα παίζουν ενεργητικά και την άλλη στιγμή θα ροχαλίζουν!

Τι μας δείχνει αυτό; Αυτό εξηγείται, επίσης, πολύ εύκολα ειδικά αν έχει κανείς βρεθεί ανάμεσα σε μωρά ή νήπια. Στην περίπτωση αυτή συμβαίνουν ουσιαστικά δύο πράγματα: Το ένα είναι ότι τα κουτάβια χρειάζονται πολλή ενέργεια για να αναπτυχθούν και ο καλύτερος τρόπος για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να κοιμούνται πολύ. Το δεύτερο είναι ότι τα κουτάβια δεν έχουν ακόμα τον πλήρη έλεγχο του σώματός τους. Μπορεί, με λίγα λόγια, να είναι εξαιρετικά κουρασμένα και να μην το συνειδητοποιήσουν μέχρι που κυριολεκτικά καταρρέουν και τους παίρνει ο ύπνος!

4. Γεννημένα για να αντέχουν!
Πώς είναι δυνατόν τα κουτάβια να μπορούν να είναι από τη μία τόσο κουρασμένα ώστε να πέφτουν σε λήθαργο χωρίς προειδοποίηση και από την άλλη τόσο υπερδραστήρια ώστε να μπορούν να τρέχουν επί ώρες από δωμάτιο σε δωμάτιο; …Στην πραγματικότητα οι δύο αυτές συμπεριφορές πάνε πακέτο! Τα κουτάβια είναι σαν τους διάβολους της Τασμανίας… σίφουνες και ικανά για όλα!

5. Μασούλημα και ροκάνισμα… των πάντων!

Αντικρίσατε τα καινούργια και πανάκριβα παπούτσια σας γεμάτα τρύπες; Μήπως το ίδιο συνέβη και στους βραχίονες του καναπέ σας; Μήπως ενώ είχατε φρικάρει στη θέα ενός αγαπημένου σας διακοσμητικού μασημένου και πεταμένου στο πάτωμα, είδατε στο στόμα του μικρού σας φίλου και το κινητό σας; Ουπς!
Στα ενήλικα σκυλιά το υπερβολικό μάσημα είναι μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται. Τα κουτάβια, ωστόσο, δεν ακολουθούν τα ίδια πρότυπα. Μασούν τα πάντα για έναν αρκετά καλό λόγο: ενδυνάμωση της οδοντοστοιχίας τους.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θα τα αφήνουμε να μασούν ανεξέλεγκτα ότι βρεθεί στο πέρασμά τους και να καταστρέψουν ολόκληρο σπίτι! Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα σας και κινήσεις για να επιδείξετε αντικείμενα που είναι εκτός ορίων. Αν δεν είστε σίγουροι πως αυτό θα έχει το σωστό αποτέλεσμα, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απομακρύνετε από τους χώρους που έχει πρόσβαση όλα τα αντικείμενα αξίας και όσα θέλετε να διατηρήσετε ασφαλή.

6.Διαρκής εξερεύνηση

Να είστε προετοιμασμένοι! Το κουτάβι σας μπορεί τη μια στιγμή να παλεύει με μια κουβέρτα και να έχει μπερδέψει τα μπούτια του, το επόμενο λεπτό να τρυπώσει στο συρτάρι με τα εσώρουχά σας και να τα γεμίσει με τρύπες και λίγα λεπτά αργότερα μπορεί να ακούσετε το συναγερμό από το αυτοκίνητο σας γιατί με κάποιο τρόπο τα κλειδιά σας βρέθηκαν στο στόμα του!

Τα κουτάβια έχουν έμφυτη την επιθυμία να μάθουν τα πάντα ακόμα και αν αυτή η “περιέργεια” σας απογοητεύσει ή σας φέρει σε αμηχανία και γενικότερα δύσκολη θέση. Σκεφτείτε πχ. να έχετε κόσμο στο σπίτι και να εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά στους καλεσμένους με μασημένα εσώρουχα στο στόμα του! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αναπνέετε βαθιά και να θυμάστε πως είναι μόνο μία φάση.
Βγάλτε και μερικές φωτογραφίες! Μπορεί εκείνη τη στιγμή να θέλετε να τραβάτε τα μαλλιά σας, αλλά αργότερα θα αναπολείτε αυτές τις τρέλες που έκανε τότε το κουτάβι σας!

Ποιο είναι το πιο αλλόκοτο πράγμα που έκανε το κουτάβι σας; Μοιραστείτε το μαζί μας με ένα σχόλιο!


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
57 shares, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *