5 μύθοι για τους σκύλους στα καταφύγια


418
53 shares, 418 points

Animalcity.gr - 5 μύθοι για τους σκύλους στα καταφύγια

5 μύθοι για τους σκύλους στα καταφύγια

Η αγάπη ενός σκύλου δε μοιάζει με καμία άλλη. Η απόφαση να πάρετε ένα σκύλο είναι πολύ μεγάλη, αλλά θα ανταμοίβεστε κάθε μέρα που περνάτε μαζί του. Η μεγαλύτερη απόφαση, ωστόσο, είναι από που θα πάρετε τον σκύλο σας.

Θα πρέπει πάντα να εξετάζετε πρώτα τα τοπικά καταφύγια για υιοθέτηση του νέου μέλους της οικογένειας. Κάθε χρόνο 3.9 εκατομμύρια σκύλοι εισάγονται σε αυτά και περίπου 1.2 εκατομμύρια υποβάλλονται σε ευθανασία επειδή δεν έχουν υιοθετηθεί.

Υπάρχουν πάρα πολλά αξιαγάπητα σκυλιά που περιμένουν να τα πάρετε σπίτι μαζί σας αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα καταφύγια, διότι έχουν συνδεθεί με πάρα πολλές ατυχείς παρερμηνείες. Με τη βοήθειά σας μπορούμε να αυξήσουμε τους αριθμούς υιοθεσίας, αλλά πρώτα, ας διορθώσουμε αυτές τις εσφαλμένες αντιλήψεις.

Σχετικό άρθρο: Γιατί να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο ζώο;

1. Οι σκύλοι στα καταφύγια είναι «ελαττωματικοί»

Αυτή είναι η πιο θλιβερή παρεξήγηση σχετικά με τα καταφύγια ζώων, επειδή είναι σε μεγάλο βαθμό αναληθείς.

Αν και υπάρχουν μερικά σκυλιά που καταλήγουν στα καταφύγια λόγω προβλημάτων υγείας ή συμπεριφοράς, τα περισσότερα από αυτά είναι επειδή ο ιδιοκτήτης τους αρρώστησε, έπρεπε να μετακομίσει, απεβίωσε ή ήταν απλά ανίκανος να το φροντίσει κατάλληλα.

Υπάρχουν καταπληκτικά σκυλιά στα καταφύγια που είναι έτοιμα να σας γνωρίσουν και να σας δείξουν ακριβώς πόσο αξιαγάπητα είναι.

2. Δε μπορώ να διασώσω έναν σκύλο γιατί θέλω ένα κουτάβι

Υπάρχουν πολλά κουτάβια στα καταφύγια. Ο μέσος όρος ηλικίας των σκύλων που εισέρχονται στα καταφύγια είναι 18 μήνες, χρόνος στον οποίο ουσιαστικά θεωρούνται ακόμη κουτάβια.

Να θυμάστε βέβαια ότι τα κουτάβια δε θα είναι κουτάβια για πάντα και ότι απαιτούν και ιδιαίτερη φροντίδα. Χρειάζονται πολλή δουλειά, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν και πολλά που παραδίδονται στα καταφύγια πριν τα δεύτερά τους γενέθλια.

3. Ο σκύλος από το καταφύγιο δεν θα είναι πιστός ή υπάκουος

Αυτό είναι απλά ανόητο. Όλοι οι σκύλοι είναι πιστοί. Αν πάρετε έναν σκύλο στο σπίτι και του δείξετε την αγάπη σας, θα αποκτήσετε έναν πιστό σύντροφο για μια ζωή.

Όσο για την υπακοή, με λίγη υπομονή, το νέο σας σκυλί θα υπακούει όλες σας τις εντολές στο άψε σβήσε. Στη πραγματικότητα, πολλοί σκύλοι στα καταφύγια έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη βασική υπακοή ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε πιο εύκολα.

4. Η διάσωση ενός σκύλου είναι ωραία… αλλά θέλω έναν καθαρόαιμο σκύλο

Στα καταφύγια υπάρχουν καθαρόαιμα σκυλιά, οπότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό ως δικαιολογία! Βεβαιωθείτε μόνο ότι εσείς και ο σκύλος ταιριάζετε. Αν ψάχνετε μόνο για μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, μπορεί να χάσετε πολλά φοβερά πράγματα.

5. Πότε δεν θα αγαπήσω έναν σκύλο καταφυγίου όπως θα αγαπούσα έναν σκύλο που θα είχα από κουτάβι

Φυσικά και μπορείς να αγαπήσεις έναν υιοθετημένο σκύλο. Και θα το κάνεις. Μόλις ο σκύλος γίνει δικός σου και τον πας στο σπίτι, δε θα έχει σημασία πού και πώς τον βρήκατε. Εφ’ όσον του δίνετε αγάπη, φροντίδα και κατάλληλη άσκηση, θα σας αγαπήσει και αυτός με όλη του την καρδιά.

Ένας σκύλος είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά από τη στιγμή που πρόκειται να πάρετε έναν ούτως ή άλλως, γιατί να μην υιοθετήσετε έναν από κάποιο καταφύγιο; Υπάρχουν εκατομμύρια σκυλιά που κουνάνε τις ουρές τους στα καταφύγια αυτή τη στιγμή και σας περιμένουν να τα σώσετε και να τα πάρετε σπίτι.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

418
53 shares, 418 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *