10 γεγονότα για τους σκύλους


399
399 points

Animalcity.gr - 10 γεγονότα για τους σκύλους

10 γεγονότα για τους σκύλους

Νομίζετε πως γνωρίζετε τα πάντα για τους σκύλους; Ξανασκεφτείτε το! Δείτε τα 10 εκπληκτικά γεγονότα για τα σκυλιά που ακολουθούν:

  1. Το σκυλί σας είναι σαν ένα δίχρονο μικρό παιδί. Υπάρχει λόγο που το σκυλί σας τα πάει τόσο καλά με το παιδί. Μιλούν την ίδια γλώσσα! Καταλαβαίνουν τον ίδιο αριθμό λέξεων και χειρονομιών.
  2. Οι σκύλοι και οι γάτες πίνουν νερό με τον ίδιο τρόπο. Ακριβώς όπως και οι γάτες, έτσι και τα σκυλιά κάμπτουν την άκρη της γλώσσας προς τα πάνω για να εισχωρήσει το νερό στο στόμα τους.
  3. Το σκυλί σας έχει την αίσθηση του χρόνου. Αισθάνονται επίσης το χρόνο που έχει και περάσει και όπως σίγουρα θα έχετε απρατηρήσει, είναι πάντοτε στην ώρα τους για ένα γεύμα ή βόλτα.
  4. Τα μουστάκια του σκύλου των βοηθούν να «βλέπει» στο σκοτάδι. Δεν αποκτά βέβαια νυχτερινή όραση η κάποια υπερδύναμη, αλλά με τα μουστάκια μπορεί και καταλαβαίνει μικρές αλλαγές στα ρεύματα του αέρα που τον βοηθούν.
  5. Τα σκυλιά ιδρώνουν από τις πατούσες. Γι ‘αυτό, μια ζεστή μέρα μπορείτε να του ρίξετε νερό στο κάτω μέρος των ποδιών για να δροσιστεί..
  6. Κατά μέσο όρο, το στόμα του σκύλου ασκεί 150 κιλά πίεση. Οι δοκιμές έγιναν σε ένα γερμανικό ποιμενικό, αμερικανική τεριέ, πίτμπουλ, και ροτβάιλερ. α σκυλιά έχουν επίσης δέκα πιο ενήλικα δόντια από τον άνθρωπο.
  7. Το ενός χρόνου κουταβάκι σας είναι τόσο ώριμο όσο ένας άνθρωπος 15 χρονών. Φυσικά, αυτό διαφέρει απο φυλή σε φυλή.
  8. Τα σκυλιά μπορούν να ακούσουν 4 φορές πιο μακρυά από τους ανθρώπους. Οι σκύλοι μπορεί να γεννιούνται κωφοί, αλλά ξεπερνούν τις ικανότητές μας πολύ γρήγορα. Τα σκυλιά μπορούν επίσης να ακούσουν ήχους υψηλότερης συχνότητας.
  9. Το σκυλί σας μπορεί να μυρίσει τα συναισθήματά σας. Οι σκύλοι μπορούν και καταλαβαίνουν τις αλλαγές στην μυρωδιά σας, η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να καταλάβουν πως αισθάνεστε. Είναι επίσης πιθανό πως οι σκύλοι μπορούν να εντοπίσουν ορισμένες ασθένειες.
  10. Η αίσθηση της όσφρησης του σκύλου είναι χίλιες μέχρι και 10 εκατομμύρια φορές καλύτερη από τη δική σας. Οι σκύλοι έχουν πολύ περισσότερους αδένες μυρωδιάς και το μέρος του εγκεφάλου που τους ελέγχει είναι 40 φορές μεγαλύτερο από του ανθρώπου.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

399
399 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *