Τι να κάνετε αν βρείτε έναν αδέσποτο σκύλο


427
396 shares, 427 points

Αδεσποτος σκυλος

Τι να κάνετε αν βρείτε ένα αδέσποτο σκύλο

Αν έχετε ποτέ χάσει το σκύλο σας, θα γνωρίζετε τι ανακούφιση είναι να σας καλεί κάποιος που βρήκε το νούμερο στο κολάρο ή το να δείτε το σκύλο να τρέχει καταπάνω σας στο τοπικό καταφύγιο ζώων. Κρίσιμη σε πολλές επανασυνδέσεις είναι ο καλός άνθρωπος που βρέθηκε και κράτησε ή συνόδεψε σε ένα ασφαλές μέρος το σκύλο. Αν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς για κάποια παρόμοια κατάσταση, παρακάτω θα δείτε μερικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε.

Πρώτα η ασφάλεια.

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου αν δείτε ένα αδέσποτο σκυλί: την ασφάλεια του σκύλου, τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των άλλων. Αν δείτε ένα σκύλο κοντά σε κυκλοφορία για παράδειγμα, αν και εσείς έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αυτός μπορεί να πανικοβληθεί και να δημιουργήσει μια ακόμη επικίνδυνη κατάσταση.

Αν οδηγήτε και δείτε έναν ελεύθερο σκύλο, αντιδράστε όσο πιο ήρεμα γίνεται. Χτυπώντας τα φρένα θα μπορούσατε να έχετε ένα ατύχημα ή να τρομάξετε το σκυλί σε φυγή ή στην κίνηση. Εάν δεν είστε σε κατάσταση όπου μπορείτε να σταματήσετε με ασφάλεια κοντά στο ζώο, κρατήστε κατά νου που είδατε το σκύλο για να επιστρέψετε σε αυτόν αργότερα ή καλέστε κάποιο καταφύγιο ζώων (αν υπάρχει) και δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Είτε είστε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο, ο κίνδυνος μπορεί επίσης να είναι στην κατάσταση του ίδιου του σκύλου. Το σκυλί μπορεί να φοβάται, να είναι τραυματισμένο ή λυσσασμένο. Εάν το ζώο φαίνεται να αποτελεί απειλή δαγκώματος η επίθεσης, μη το πλησιάσετε. Σημειώστε τη τοποθεσία και καλέστε βοήθεια ή ακόμα καλύτερα καθίστε στο σημείο παρατηρώντας το ζώο μέχρι να έρθουν.

Έχετε το αδέσποτο ή το χαμένο σκύλο, τώρα τι;

Εάν το ζώο είναι ασφαλές προσιτό και φιλικό και αισθάνεστε ότι μπορείτε να πάρετε μαζί σας, δελεάστε το να έρθει στο αυτοκίνητο με φιλικές εντολές ή κάποια λιχουδιά. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα το πάτε στο τοπικό καταφύγιο ζώων ή στο σπίτι μαζί σας.

Αν αποφασίσετε να το πάρετε σπίτι, σας συνιστούμε να περάσετε πρώτα από κάποιο καταφύγιο. Αν ο σκύλος δεν έχει ταμπελάκι, το καταφύγιο μπορεί να ανιχνέυσει αν υπάρχει κάποιο μικροτσίπ με της πληροφορίες του ιδιοκτήτη. Επίσης, στο καταφύγιο θα κρατήσουν τα στοιχεία σας και μια φωτογραφία του σκύλου σε περίπτωση που ζητήσουν το σκύλο.

Μην υποθέσετε ότι επειδή βρήκατε ένα σκύλο να περιφέρεται στους δρόμους είναι εγκαταλελημένος η ανεπιθύμητος. Οι περισσότεροι που έχουν σκύλο γνωρίζουν πως κάτι μπορεί να πάει στραβά και να χαθεί και σίγουρα θα ήθελαν αυτός που τον βρήκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τον επιστρέψει.

Κάνοντας κάτι παραπάνω για το σκύλο που βρήκατε.

Αν το καταφύγιο έχει πάρει το ζωάκι υπό τη φροντίδα του, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να βοηθήσετε ακόμα παραπάνω.

Αν σκέφτεστε να πάρετε το σκύλο στο σπίτι, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε πρώτα το κτηνίατρο για να ελέγξει το ζωάκι, να θυμάστε μόνο ότι εσείς είστε υπεύθυνοι για οποιοδήποτε λογαριασμό.

Τα σκυλιά μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά μερικές φορές πρέπει να βασίζονται στην καλοσύνη των ξένων. Μπορείτε να είστε εσείς αυτός που θα το βοηθήσει σήμερα, και αύριο ίσως κάποιος είναι εκεί για εσάς αν χρειαστείτε ένα χέρι βοηθείας.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

427
396 shares, 427 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *