Πράγματα που κάνετε και τρελαίνουν το σκύλο σας


437
241 shares, 437 points

Animalcity.gr - Πέντε πράγματα που κάνετε και τρελένουν το σκύλο σας

Πράγματα που κάνετε και τρελαίνουν έναν σκύλο

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι θα έλεγε το σκυλί σας αν μπορούσε να μιλήσει; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι έχει στο μυαλό του όταν σας κοιτάζει με αυτά τα μεγάλα, ζεστά, καστανά μάτια;

Μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι αυτό που κάνετε στο σκυλί σας του προκαλεί σύγχυση, ίσως ακόμα και να τον τρελαίνει. Εδώ θα δείτε τις πέντε κακές συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσουν πριν καταστραφεί η σχέση σας…

  • Προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με το σκύλο μέσα από τις λέξεις. Τα σκυλιά δεν νοιάζονται αν θα τους μιλάτε στα Ελληνικά, στα Αγγλικά ή στα Κινέζικα, επειδή δεν ακούν τις λέξεις σαν λέξεις αλλά σαν ήχους. Όταν μιλάτε σε ένα σκυλί θα πρέπει να μιλάτε από το εσωτερικό σας, από τη καρδιά σας, το μυαλό και το σώμα σας. Διαφορετικά θα ξύνει το κεφάλι του προσπαθώντας να καταλάβει τι εννοείτε.
  • Συμπεριφέρεστε στο σκύλο σαν ένα μικρό παιδί. Δεν υπάρχει λάθος στο να δείχνετε αγάπη στο σκυλί σας, αλλά να θυμάστε: πρώτα άσκηση, μετά πειθαρχία και στο τέλος η αγάπη.
  • Ενεργείτε σαν συμπαίκτης και όχι σαν ηγέτης. Η ηγεσία δεν είναι μερικής απασχόλησης. Αν εσείς ενεργείτε σαν συμπαίκτης, ο σκύλος σας θα μπερδεύεται για το πότε υποτίθεται ότι πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες σας.
  • Είστε νευρικοί γύρω από το σκυλί σας. Ένας σκύλος γνωρίζει πότε το αφεντικό του είναι νευρικό και μπορεί να γίνει και αυτός νευρικός. Έτσι, χρειάζεται ηρεμία και δυναμική ενέργεια για να χαλαρώσει. Θυμηθείτε ότι τα σκυλιά ήταν αρπακτικά στην άγρια φύση και η νευρικότητα μπορεί να τα οδηγήσει στην επιθετικότητα.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

437
241 shares, 437 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *