Οι τύποι των γατοτροφών


392
392 points

γατοτροφη

Γατοτροφη και οι διάφοροι τύποι

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διαθέσιμες τροφές για γάτες και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ιδιοκτήτη να αποφασίσει. Για κάθε τύπο γατοτροφής, υπάρχει και κάποιος λόγο για να τη προτειμίσετε:

  • Κονσέρβες επειδή περιέχουν πολύ νερό, ειδικά για τις γάτες που δεν πίνουν αρκετό.
  • Ξηρά τροφή επειδή είναι καλύτερη για τα δόντια και μπορείτε να την αφήσετε έξω όλη μέρα για να έχουν οι γάτες να τρώνε.
  • Ωμή τροφή, όπως ψιλοκομμένη μπριζόλα, διώτη βοηθά στα δόντια και στην υγεία της γνάθου.

Οι γάτες μπορεί να γίνουν λίγο γκρινιάρες, αν τρέφονται έναν τύπο τροφίμων όλη την ώρα και μπορεί να υπάρχει ανάγκη να αλλάξετε τη δίαιτα σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους,

Διαβάζοντας τις ετικέτες:

Οι ετικέτες των τροφίμων μπορούν να σας πουν πολλά. Οι φθηνότερες μάρκες μπορεί να γεμίζουν τη τροφή με πληρωτικά, όπως καλαμπόκι ή σιτάρι, τα οποία έχουν μικρή θρεπτική αξία για τις γάτες.

  • Κονσερβοποιημένα τρόφιμα: Αυτό συνήθως αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ. Θα τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη, απλό απλά μέχρι και «γκουρμέ». Οι κονσέρβες αποτελούνται συνήθως από 70 με 80% νερό.
  • Ξηρά τροφή: Είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ιδιοκτητών. Η ξηρά τροφή αποτελείται από περίπου 10% νερό και ειδικότερα οι φθηνότερες μάρκες μπορεί να περιέχουν πάρα πολλά υλικά πληρώσεως, όπως από υδατάνθρακες που δεν χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, πάντα να διαβάσετε τον πίνακα των συστατικών προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι η μάρκα που διαλέγετε δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πληρωτικά, και το κύριο συστατικό είναι το κρέας και όχι το καλαμπόκι ή το σιτάρι.

 


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

392
392 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *