Μερικές διατροφικές συμβουλές για τα άλογα


428
3 shares, 428 points

Διατροφη αλογου

Μερικές διατροφικές συμβουλές για τα άλογα

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δέκα καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς της ASPCA για τη διατροφή των αλόγων:

  • Στη διατροφή του αλόγου να έχετε πάντα ως βάση το χόρτο και το άχυρο. Το πεπτικό σύστημα ενός αλόγου μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες χόρτου, το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό. Η διατροφή για τα περισσότερα άλογα θα πρέπει να αποτελείται από γρασίδι και καλής ποιότητας σανό που είναι απαλλαγμένο από σκόνη και μούχλα. Γενικά, τα άλογα συντροφιάς πρέπει να είναι σε θέση να βόσκουν ή να φάνε σανό όποτε θέλουν.
  • Δώστε τους πολλά και μικρά γεύματα την ημέρα. Επειδή τα στομάχια των αλόγων αναπτύχθηκαν για βοσκή, τα άλογα λειτουργούν καλύτερα με μια διατροφή που βασίζεται σε λίγο και συχνά.
  • Άφθονο, φρέσκο και καθαρό νερό πρέπει να είναι διαθέσιμο πάντα, ακόμη και αν το άλογο πίνει μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα.
  • Επειδή οι περισσότερες δίαιτες δεν περιέχουν ορυκτά, τα άλογα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αλάτι. Αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του pH και των ηλεκτρολυτών του αλόγου. Από τη στιγμή που υπάρχει άφθονο νερό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπερκατανάλωση.
  • Κάθε αλλαγή στη διατροφή πρέπει να γίνεται αργά για να αποφευχθούν οι κοιλιακοί πόνοι και η ενδονυχίτιδα.
  • Η οδοντιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη. Τα άλογα χρειάζονται τα δόντια τους για να αλέσουν το χόρτο ή το σανό, γιαυτό πρέπει τα δόντια τους να είναι σε καλή κατάσταση. Στην ηλικία των πέντε, τα άλογα πρέπει να αρχίσουν τις οδοντιατρικές εξετάσεις. Άλογα με κακή στοματική υγιεινή, τείνουν να επωφελούνται περισσότερο από την επεξεργασμένη ζωοτροφή από ότι τα νεαρά άλογα, που έχουν υγιέστερα δόντια.
  • Τα άλογα χρειάζονται άσκηση. Τα άλογα τρώνε και χωνεύουν καλύτερα όταν παίρνουν τη κατάλληλη άσκηση. Αν τους περιμένει μια σκληρή εργασία, Θα πρέπει να έχουν τελειώσει το φαγητό τους τουλάχιστον μια ώρα πριν.
  • Μην φεύγετε από το σπίτι χωρίς τροφή. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάω, η απότομη διαιτητική αλλαγή μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το άλογο. Θ πρέπει πάντα να παίρνετε τροφή για το άλογο μαζί σας όταν ταξιδεύετε. Επιπλέον, ορισμένα άλογα μπορεί να αρνηθούν να πιουν άγνωστο νερό γιαυτό καλό θα ήταν να παίρνετε και από αυτό μαζί σας.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

428
3 shares, 428 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *