Ψάρια που μπορούν να ζήσουν σε γυάλα


417
12 shares, 417 points

ψαρια για γυαλα

Ψάρια που μπορούν να ζήσουν σε γυάλα

Τις περισσότερες φορές, οι νέοι ιδιοκτήτες ή γονείς που αναζητούν ένα κατάλληλο πρώτο κατοικίδιο για τα παιδιά τους, αγοράζουν ψάρια σε μικρές δεξαμενές υποθέτοντας ότι το μικρότερο μέγεθος σημαίνει λιγότερη ευθύνη και συντήρηση. Δυστυχώς όμως, ένα ψάρι σε γυάλα μπορεί να απαιτεί περισσότερες εργασίες συντήρησης από ότι ένα μεγάλο ενυδρείο με φίλτρο.

Μια γυάλα μπορεί να γίνει ο κατάλληλος βιότοπος για κατοικίδια ψάρια εφόσον συντηρείται σωστά (με συχνές αλλαγές νερού και σωστό καθαρισμό) και φυσικά να στεγάζει το κατάλληλο είδος.

Δείτε παρακάτω τα είδη των ψαριών που μπορούν να ζήσουν σε γυάλα ή ένα μικρό ενυδρείο:

Animalcity.gr - Betta Fish Icon1. Ψάρι μονομάχος (Betta). Τα ψάρια μονομάχοι είναι τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μια γυάλα διότι το φυσικό τους περιβάλλον είναι το βραδυκίνητο νερό. Τα ψάρια Betta χρειάζονται συχνές αλλαγές νερού για να αποτρέψετε τη δημιουργία τοξινών και δεν θα πρέπει να διατηρούνται σε γυάλα μικρότερη από 20 λίτρα.

Animalcity.gr - Goldfish Icon2. Χρυσόψαρο (Goldfish). Το ότι τα χρυσόψαρα είναι μικρά ψάρια είναι μια παρερμηνεία. Στη πραγματικότητα, το κοινό χρυσόψαρο μπορεί να φτάσει μέχρι και μισό μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν και μικρότερα είδη που μπορούν να επιβιώσουν σε μια μεγάλη γυάλα αλλά τείνουν να λερώνουν πολύ εύκολα το νερό.

Animalcity.gr - Wild-type Guppies Icon3. Άγρια Γκάπυ (Wild-type Guppies). Αν ψάχνετε για κάτι πιο εξωτικό από το ψάρι μονομάχο ή το χρυσόψαρο, το Γκάπυ άγριου τύπου είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια γυάλα.

 

Animalcity.gr - White Cloud Minnows Icon4. White Cloud Minnows. Αυτά τα ψαράκια είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για μια μεγάλη γυάλα ή μικρο ενυδρείο. Προέρχονται από τη Κίνα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το κρύο νερό. Επίσης, είναι γνωστό πως τείνουν να πηδούν έξω από το νερό γιαυτό θα πρέπει να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα και να τοποθετήσετε κάτι πάνω από τη γυάλα.

Animalcity.gr - Blind Cave Tetra Fish Icon5. Blind Cave Tetra. Ακόμη ένα ψάρι του ψυχρού νερού που κάνει για μικρή γυάλα. Το Blind Cave Tetra δεν έχει μάτια και το σώμα του έχει ένα ήπιο χρώμα. Δεν θα χρειαστεί συμπληρωματική θέρμανση ή έντονο φωτισμό, αλλά θα εκτιμήσει μια μικρή σπηλιά για να κρύβεται.

Animalcity.gr - Salt and Pepper Corydoras Icon6. Salt and Pepper Corydoras. Αυτό το είδος έχει το πλεονέκτημα του καθαρισμού (μέχρι ένα βαθμό). Είναι γατόψαρα οδοκαθαριστές που μεγαλώνουν 2 με 2.5 εκατοστά και τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα φυτά. Θα πρέπει να ζουν σε γυάλα χωρητικότητας 15-30 λίτρων.

Animalcity.gr - Zebra Danios Icon7. Zebra Danios. Ακόμη μια επιλογή για τη γυάλα σας με καταγωγή από τη βόρεια Ινδία. Αυτά τα ψάρια χρειάζονται τουλάχιστον άλλα πέντε του ίδιου είδους για παρέα και ίσως χρειαστείτε ένα μικρό σύστημα φιλτραρίσματος. Γιαυτό θα πρέπει να διαθέτετε μια αρκετά μεγάλη γυάλα.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

417
12 shares, 417 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *