Χρειάζεται να κάνετε μπάνιο μια γάτα;


417
30 shares, 417 points

μπανιο γατας

Χρειάζεται να κάνετε μπάνιο μια γάτα;

Οι περισσότερες γάτες δεν χρειάζονται μπάνιο μιας και είναι εξαιρετικά καθαρά ζώα. Όπως γνωρίζουν όλοι, οι γάτες ξοδεύουν αρκετές ώρες την ημέρα για τη καθαριότητά τους και σε αντίθεση με τους σκύλους, δεν έχουν συνήθως άσχημη οσμή. Πότε όμως το μπάνιο μιας γάτας είναι απαραίτητο; Παρακάτω θα δείτε τέσσερις λόγους για να κάνετε μπάνιο μια γάτα:

  1. Οι γάτες (με ελάχιστες εξαιρέσεις), δεν απολαμβάνουν το νερό και μπορεί επίσης να είναι αρκετά ευαίσθητες στις χημικές ουσίες του σαμπουάν. Ωστόσο, υπάρχουν και φορές που το μπάνιο είναι αναγκαίο. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποια τοξική ουσία και το μπάνιο να είναι απαραίτητο για την αποφυγή δερματικών παθήσεων.
  2. Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, οι γάτες συνεχίζουν να περιποιούνται τον εαυτό τους. Παρόλα αυτά, αν κάποια γάτα πάσχει από αρθρίτιδα, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική στο καθάρισμα όπως ήταν κάποτε. Σε αυτή τη περίπτωση, το τακτικό βούρτσισμα είναι απαραίτητο. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που η γάτα δεν είναι σε θέση να καθαρίσει τη περιοχή των γεννητικών οργάνων και το μπάνιο να είναι η μόνη λύση.
  3. Άτριχες φυλές γάτας όπως η Sphynx και η Peterbald μπορεί να αναπτύξουν λιπαρό δέρμα και το μπάνιο συνιστάται.
  4. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι με αλλεργία στις γάτες μπορούν να επωφεληθούν αν η γάτα είναι λουσμένη τακτικά.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

417
30 shares, 417 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *