Πόσο ασφαλές είναι το χλώριο για το σκύλο;


425
1 share, 425 points

animalcity-gr-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%bf-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bb%cf%8e%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf

Πόσο ασφαλές είναι το χλώριο για το σκύλο;

Καθώς οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται όλο και περισσότερο για τις επιπτώσεις των διαφόρων χημικών ουσιών στην καθημερινότητα των κατοικιδίων τους, είναι φυσικό να αναρρωτιούνται αν η δηλητηρίαση από το χλώριο είναι πιθανή. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι το χλώριο και τι κάνει;
Όταν το χλώριο προστεθεί στο νερό, διασπάται σε υποχλωρικό οξύ και υποχλωρικά ιόντα. Αυτά τα χημικά οξειδώνουν μικροοργανισμούς στο νερό διασπώντας το κυτταρικό τους τοίχωμα και καταστρέφοντας τις εσωτερικές τους δομές. Χωρίς χλώριο οι πισίνες γίνονται πράσινες ή ακόμα και μαύρες, καθώς η άλγη και τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται.

Είναι το χλώριο τοξικό για τους σκύλους;
Όπως πολλά χημικά που είναι δυνητικά επικίνδυνα, οι κίνδυνοι της έκθεσης σε χλώριο εξαρτάται από τη δόση. Το νερό στις πισίνες περιέχει πολύ αραιωμένα επίπεδα χλωρίου και είναι απίθανο να προκαλέσει δηλητηρίαση σε ανθρώπους ή ζώα.

Ποια είναι τα ρίσκα της έκθεσης σε χλώριο;
Ή κατάποση χλωριομένου νερού μπορεί να προκαλέσει γαστρικό ερεθισμό, αλλά όχι τίποτα το σοβαρό. Αν ο σκύλος σας έχει την τάση να ρουφάει νερό καθώς κολυμπάει, καλό θα ήταν να τον αποθαρρύνετε. Επιπλέον, τα κατοικίδια ζώα που κολυμπούν για μεγάλες χρονικές περιόδους σε χλωριωμένο νερό μπορεί να παρουσιάσουν κάποια σημάδια ευαισθησίας, όπως κόκκινα μάτια ή φαγούρα στο δέρμα.

Το μεγαλύτερο ρίσκο για τα κατοικίδια όσο και για τους ανθρώπους είναι ή διαχείριση του χλωρίου στην αδιάλυτή του μορφή, πριν τοποθετηθεί στην πισίνα. Οι ταμπλέτες πρέπει να αποθηκεύονται πάντα στην αρχική τους συσκευασία και να διατηρούνται μακριά από κατοικίδια και παιδιά.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

425
1 share, 425 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *