Τέσσερα οφέλη για το φίμωτρο του σκύλου


422
422 points

Φιμωτρο σκυλου

Τέσσερα οφέλη για το φίμωτρο του σκύλου

Είτε έχετε έναν επιθετικό σκύλο ή όχι, είναι μια καλή ιδέα να συνηθίσει να φοράει φίμωτρο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να φανεί χρήσιμο ή ακόμα απαραίτητο, και η προετοιμασία του σκύλου σας εκ των προτέρων, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αντιδρά.

1. Κρατήστε τους ανθρώπους και τα ζώα ασφαλή.

Η αποκατάσταση της επιθετικής συμπεριφοράς δεν θα συμβεί σε μια νύχτα, έτσι το φιμωτρο σκυλου είναι μια καλή λύση. Επίσης, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν έχετε ένα νέο σκύλο και δεν γνωρίζεται πως θα αντιδράσει.

2. Βοηθήστε τους άλλους να αισθάνονται πιο χαλαροί γύρω από το σκυλί σας.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιθετικοί σκύλοι στην αποκατάσταση είναι οι νευρικοί και φοβισμένοι άνθρωποι γύρω τους. Ορισμένες φυλές μπορούν επίσης να παρουσιάζουν αυτήν την αντίδραση, ακόμα και αν δεν έχουν εκδηλώσει ποτέ επιθετικές συμπεριφορές.

3. Βοηθά εσάς να αισθάνεστε πιο χαλαροί.

Μια ακόμα μεγάλη επίδραση στη συμπεριφορά τους σκύλου, είναι και η δική σας ενέργεια. Γνωρίζοντας ότι το σκυλί σας δεν είναι σε θέση να δαγκώσει λόγω φίμωτρου μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας, ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζεται μια νέα κατάσταση.

4. Ταξίδια στο εξωτερικό μαζί.

Σε πολλές χώρες, οι σκύλοι ορισμένων μεγεθών ή κάποιας συγκεκριμένης φυλής, είναι υποχρεωμένοι να φορούν φίμωτρο από το νόμο. Εάν σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι με το σκύλο σας, καλό θα ήταν να ελέγξετε πρώτα τη νομοθεσία.

Δεν πρέπει να βασίζεστε στο φίμωτρο του σκύλου για να σταματήσετε κάποια συμπεριφορά. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια για να δείτε πιο είναι το πρόβλημα. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στα παρακάτω άρθρα:

Πως να χειριστείτε ένα σκύλο που δαγκώνει και πως να σταματήσετε ένα σκύλο που μπλέκεται σε καυγάδες.

 


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

422
422 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *