Φάρμακο βοηθά τους σκύλους να ζήσουν περισσότερο!


441
316 shares, 441 points

Animalcity.gr - Φάρμακο βοηθά τους σκύλους να ζήσουν περισσότερο!

Φάρμακο βοηθά τους σκύλους να ζήσουν περισσότερο!

Σύντομα οι σκύλοι θα μπορούν να ζουν για πολύ περισσότερο χάρη σε ένα νέο πρωτοποριακό φάρμακο.

Αμερικανοί επιστήμονες διεξάγουν στις μέρες μας κλινικές δοκιμές πάνω στο προσδόκιμο ζωής μέσω μιας ουσίας που ονομάζεται ραπαμυκίνη. Αν η θεραπεία πετύχει, θα μπορούσε να βοηθήσει τους σκύλους να ζήσουν έως και τέσσερα χρόνια περισσότερο.

Η ουσία πρόκειται να δοκιμαστεί σε 32 οικόσιτους μεσήλικες σκύλους οι οποίοι θα λάβουν την ουσία ραπαμυκίνη σε ένα δοκιμαστικό πλαίσιο που μπορεί εν μέρει να προβλέψει την αποτελεσματικότητά της ακόμα και στον άνθρωπο.

Σε προηγούμενες δοκιμές η ραπαμυκίνη ήταν σε θέση να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σε ποντίκια και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το φάρμακο θα έχει την ίδια θετική επίδραση και στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Ο γενετιστής Daniel Promislow που συμμετείχε στις δοκιμές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον δήλωσε τα εξής:

“Αν η ουσία ραπαμυκίνη έχει παρόμοια επίδραση στους σκύλους -και είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ακόμα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- , τότε ένα τυπικό μεγαλόσωμο σκυλί θα μπορούσε να ζήσει 2 με 3 χρόνια περισσότερο και ένα μικρόσωμο 4 χρόνια.”

“Ωστόσο, το πιο σημαντικό που μπορεί να προσφέρει η ραπαμυκίνη δεν είναι τόσο τα επιπλέον χρόνια ζωής, όσο η συνολική βελτίωση της υγείας κατά τη διάρκεια της γήρανσης.”, πρόσθεσε.

Στα πλαίσια των δοκιμών στους σκύλους θα ελέγχονται τακτικά το βάρος τους, η καρδιακή τους λειτουργία και η λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, που θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι και 6 μήνες, τα ζώα θα ελεγχθούν αν υπάρχουν βελτιώσεις που να αφορούν τη γήρανση και τη διάρκεια ζωής. Αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, η έρευνα μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί και στις γάτες.

Τέλος, ο κ. Promislow είπε: “Αν τελικώς καταφέρουμε να καταλάβουμε πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής, αυτό θα είναι για μας μια διπλή νίκη. Μια νίκη όχι μόνο για τα κατοικίδια ζώα μας, αλλά και για όλους εμάς που τα αγαπάμε!”.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

441
316 shares, 441 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *