Τριχόπτωση σκύλου • Συμπτώματα, αίτια & διάγνωση


438
21 shares, 438 points

Τριχοπτωση σκυλου

Τριχοπτωση σκυλου

Η τριχόπτωση(αλωπεκία) στους σκύλους είναι μια κοινή διαταραχή που προκαλεί μερική η πλήρη απώλεια του τριχώματος. Μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το δέρμα, το ενδοκρινικό σύστημα, το λεμφικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου. Η αλωπεκία μπορεί να επηρεάσει σκύλους και γάτες οποιαδήποτε φυλής και ηλικίας.

Τα συμπτώματα και τα είδη

Η αλωπεκία είναι εξαιρετικά αισθητή και χαρακτηρίζεται από την τριχόπτωση του σκύλου που μπορεί ομοιόμορφη ή να έχει επηρεάσει μόνο μερικά σημεία. Μπορεί να προκαλέσει επίσης φλεγμονή γύρω από τα σημεία της τριχόπτωσης και απολέπιση του δέρματος.

Αίτια

Μια από τις πιο κοινές αιτίες της αλωπεκίας είναι η ψώρα, η οποία προκαλείται από το ακάρι με όνομα Demodex. Τριχόπτωση μπορεί να συμβεί επίσης όταν υπάρχει διαταραχή στους θύλακες ανάπτυξης της τρίχας, συχνά από λοίμωξη, τραύμα, νόσο του ανοσοποιητικού ή ανωμαλίες στο ενδοκρινικό σύστημα.

Διάγνωση

Το μοτίβο της τριχόπτωσης είναι απαραίτητο για την ορθή διάγνωση και θεραπεία:

  • Πολλαπλά σημεία με απώλεια. Αυτό συχνά συνοδεύεται από ήπιο ερεθισμό του δέρματος. Ένας μύκητας ή κάποια βακτηριακή λοίμωξη συνδέεται με αυτό το είδος τριχόπτωσης. Μια άλλη συνηθισμένη αιτία είναι η ασθένεια Σκληρόδερμα, μια κατάσταση του δέρματος που αναπτύσσεται από ουλώδη ιστό ή ως αποτέλεσμα ενός πρόσφατου εμβολιασμού.
  • Συμμετρική τριχόπτωση. Υπάρχουν πολλές γνωστές αιτίες για αυτό το είδος, όπως τα υπερβολικά επίπεδα των στεροειδών στο σώμα του σκύλου, τα χαμηλά επίπεδα θυρεοειδούς, τα αυξημένα επίπεδα των οιστρογόνων και η τεστοστερόνη που σχετίζεται με την απώλεια μαλλιών (συμβαίνει συνήθως όταν τα επίπεδα μειώνονται ξαφνικά στο σκύλο).
  • Κατά τόπους και γενική τριχόπτωση. Συχνά συνοδεύεται με ερεθισμό και φλεγμονή του δέρματος. Η ψώρα είναι ένα από τα πιο γνωστά αίτια αυτού του είδους τριχόπτωσης. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν βακτηριακές λοιμώξεις και σκουλήκια στο σκύλο.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

438
21 shares, 438 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Σε κάποιον εμφανώς υγιή σκύλο (χωρίς άλλα ύποπτα συμπτώματα ασθένειας, με ενέργεια, κινητικότητα, όρεξη για παιχνίδι, περίπατο, κανονικότητα όρεξης για σίτιση κ.λπ.,) συγχωρείται τριχόπτωση, όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ανησυχητική είναι αλήθεια,κατά το καθημερινό του χτένισμα.Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, πρέπει να ανησυχεί κανείς και να λαμβάνει κάποια μέτρα πρόληψης-θεραπείας (φαρμακευτικά ή μέσω της τροφής, ενίσχυσης βιταμινών κ.λπ.). Μήπως είναι θέμα διατροφής (τρέφεται συνδυαστικά με κροκέτες και σπιτικό φαγητό επιτρεπόμενο για σκύλους).Εάν επιθυμεί κάποιος ας με ενημερώσει.Ο μικρόσωμος σκύλος μου είναι τριών ετών και βάρους περίπου 15 κιλών.-Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.