Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και τα κατοικίδια!


437
71 shares, 437 points

Animalcity.gr - Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και τα κατοικίδια

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και τα κατοικίδια!

Μελέτη αποκαλύπτει πως τα κατοικίδια των οποίων οι ιδιοκτήτες καπνίζουν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από προβλήματα υγείας.

Για πρώτη φορά ειδικοί διαπίστωσαν μια άμεση σχέση μεταξύ των κατοικιδίων που ζουν σε περιβάλλον καπνιστών και των ασθενειών.

Τα ευρήματά του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης μας δείχνουν πως υπάρχει κίνδυνος βλάβης των κυττάρων, αύξησης του σωματικού βάρους μετά τη στείρωση και όπως έχει αποδειχθεί και παλαιότερα, αυξάνετε o κίνδυνος εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το κατοικίδιο που επηρεάζεται περισσότερο είναι η γάτα, διότι λόγω της αυτο-περιποίησης, η ποσότητα καπνού που λαμβάνει ο οργανισμός της αυξάνεται δραματικά.

Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι ακόμα και αν οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να καπνίζουν έξω, το πρόβλημα, αν και μειώνεται, εξακολουθεί να παραμένει.

Παρομοίως, όταν οι ιδιοκτήτες μείωσαν το συνολικό αριθμό των προϊόντων καπνού που καταναλώνεται στο σπίτι σε λιγότερο από 10 ανά ημέρα, τα επίπεδα νικοτίνης στο τρίχωμα των κατοικίδιων μειώθηκε σημαντικά, αλλά παρέμειναν ακόμα πολύ πιο υψηλά σε σύγκριση με κατοικίδια που ζουν σε σπίτια χωρία καπνό.

Εσείς προσπαθείτε να αποφεύγετε το κάπνισμα γύρω από τα κατοικίδια ζώα σας; Αφήστε μας ένα σχόλιο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

437
71 shares, 437 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *