Τι να ταΐσετε μια γάτα χωρίς δόντια


413
413 points

Animalcity.gr - Τι να ταίσετε μια γάτα χωρίς δόντια

Τι να ταΐσετε μια γάτα χωρίς δόντια

Καθώς μεγαλώνει μια γάτα, μπορεί να χάσει κάποιο δόντι λόγο κάποιας ασθένειας ή φθοράς – ενώ μερικές μπορεί να τα χάσουν και όλα. Πολύ πιθανόν να μπορεί ακόμα να φάει ξηρά τροφή, αλλά θέλει αρκετό χρόνο για να προσαρμοστεί.

Απώλεια δοντιών σε μια γάτα.

Είτε η γάτα σας είναι έτοιμη να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα δόντια της είτε την έχετε υιοθετήσει χωρίς δόντια, βοηθά να γνωρίζετε πως έφτασε σε αυτό το σημείο.

Οι γάτες ζουν πολλά χρόνια, πράγμα το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες για κάποιο θέμα οδοντιατρικής υγείας. Η πιο διαδεδομένη από αυτές είναι η οδοντική νόσος, η οποία οδηγεί σε πόνο, απώλεια δοντιών και μια σειρά από συναφή θέματα υγείας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την απώλεια δοντιών μιας ενήλικης γάτας σε αυτό το σχετικό άρθρο.

Γάτα χωρίς δόντια και ξηρά τροφή.

Σύμφωνα με πολλούς κτηνιάτρους και εκπαιδευτές, η γάτα σας μπορεί να συνεχίσει να τρώει ξηρά τροφή ακόμα και μετά την απώλεια των δοντιών της. Οι άγριες γάτες χρειάζονται τα δόντια τους για να κυνηγήσουν, αλλά οι κατοικίδιες γάτες μπορούν να τα καταφέρουν μια χαρά και χωρίς αυτά.

Μερικές γάτες αποφεύγουν τα τρόφιμα επειδή το οδοντιατρικό τους ζήτημα καθιστά το φαγητό μια επώδυνη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν αυτή την αποφυγή και νομίζουν πως είναι απλά μια αδυναμία να φάνε σκληρά τρόφιμα. Μπορείτε να βοηθήσετε τη γάτα σας να μεταβεί πίσω στην κανονική κατανάλωση προσφέροντας της κεράσματα, όπως ο τόνος για να ξεκινήσει να ενδιαφέρεται και πάλι.

Πολλές γάτες καταβροχθίζουν εύκολα τη ξηρά τροφή, αλλά ίσως πάρα πολύ εύκολα. Εάν η γάτα σας καταπίνει τη τροφή χωρίς να την έχει πολτοποιήσει, μπορεί να οδηγεί τον εαυτό της σε γαστρεντερικά θέματα και εμετό. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να διορθωθεί, αλλά χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση. Εάν αποδειχθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, μπορείτε να αναμείξετε τη τροφή με νερό, ζωμό ή άλλη υγρή τροφή για να μαλακώσει.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

413
413 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *