Τι να κάνετε για να μη χάσετε ποτέ το σκύλο σας


433
48 shares, 433 points

Animalcity.gr - Τι να κάνετε για να μη χάσετε ποτέ το σκύλο σας

Τι να κάνετε για να μη χάσετε ποτέ το σκύλο σας

Εξαρτώμαστε από τα σκυλιά μας για αγάπη και συντροφικότητα, και μερικές φορές ακόμη και προστασία. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η προστασία είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος και τα σκυλιά αγαπούν την εξερεύνηση – και έτσι μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί κάποιο σε κίνδυνο. Εδώ θα δείτε μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα του σκύλου σας δεν θα καταλήξει ποτέ σε κάποιο στύλο μαζί με το τηλέφωνό σας.

Τα μάτια μπορούν. Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να κρατήσετε το σκυλί σας ασφαλές είναι να είστε σε θέση να το βλέπετε ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να πιστεύετε ότι το σκυλί σας παίζει στην αυλή, αλλά αν δεν του ρίξετε καμία ματιά, αυτός μπορεί να βγει έξω από τη πόρτα που ξεχάσατε ανοιχτή ή να σκάψει μία τρύπα και να φύγει. Παρομοίως, αν είστε με τα πόδια, μη δέσετε το σκύλο έξω από κάποιο κατάστημα ή καφετέρια. Το σκυλί θα μπορούσε να γλιστρήσει από το κολάρο, να το μασήσει ή να κλαπεί.

Καινούργιο λουρί. Άμα μπορείτε, επενδύστε μερικά χρήματα για ένα καλύτερο λουρί όταν είστε έξω στον κόσμο. Ακόμα και αν ο σκύλος σας ακολουθεί ήρεμος, αν στην απέναντι γωνία του τραβήξει κάτι την προσοχή, θα μπορούσε να αρχίσει να τρέχει μέσα στη κίνηση – και πιστέψτε με δεν πρόκειται να τον πιάσετε. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαθεί, να τραυματιστεί ή και ακόμα να σκοτωθεί.

Επίσης, αν πάτε ποτέ το σκύλο στο πάρκο χωρίς λουρί, βεβαιωθείτε ότι είναι περιφραγμένο. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαθεί στη φύση ή να έχει μια άτυχη συνάντιση με κάποιο άγριο ζώο. Αν δεν είστε 100% σίγουροι ότι ο σκύλος θα έρθει όταν το καλέσετε, σας συνιστούμε να του φορέσετε το λουρί.

Κολάρο. Ένα καλό κολάρο που ταιριάζει απόλυτα είναι η καλύτερη μορφή άμυνας: Κρατά το σκυλί σας από το να γλιστρήσει έξω από αυτό, δεν χαλαρώνει και επίσης παρέχει στο σκύλο μια μορφή ταυτότητας με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας διαθέσιμα. Κοιτάξτε πρώτα από ‘λα να είναι λειτουργικό και όχι φανταχτερό, γιατί αυτό που θα του σώσει τη ζωή.

Μικροτσίπ. Το Μικροτσίπ είναι ένα εμφύτευμα με μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και είναι από τα τελευταία και πιο δημοφιλή συστήματα αναγνώρισης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

Ακόμα και αν κάνετε όλα τα παραπάνω, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να χαθεί ο σκύλο σας. Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να τον βρείτε το συντομότερο δυνατόν.

Έχετε κάποια συμβουλή για την ασφάλεια του σκύλου; Αφήστε μας ένα σχόλιο παρακάτω…


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

433
48 shares, 433 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *