Τι είναι το Microchip που βάζουν στα σκυλιά;


421
38 shares, 421 points

μικροτσιπ σκυλου

Τι είναι το μικροτσίπ που βάζουν στα σκυλιά;

Για πολλά χρόνια, επειδή τα λουράκια φθείρονται και χάνονται εύκολα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και οι κτηνοτρόφοι έχουν βασιστεί σε άλλες μεθόδους αναγνώρισης. Τα Μικροτσίπ είναι ένα από τα τελευταία και πιο δημοφιλή συστήματα αναγνώρισης.

Παρόμοια με τα Bar Codes και τις μαγνητικές λωρίδες, τα μικροτσίπ είναι μια τεχνολογία αυτόματης αναγνώρισης. Γενικά, μπορούν να αποθηκεύσουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με το ζώο και μπορούν να εμφυτευτούν είτε με ένεση ή με χειρουργική διαδικασία.

Σύμφωνα με τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές, τα μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται στην ταυτοποίηση ζώων, είναι προγραμματισμένα να αποθηκεύουν ένα μοναδικό μόνιμο αριθμό αναγνώρισης. Το τσιπάκι και μια κεραία σφραγίζονται σε μια αεροστεγές κάψουλα από γυαλί και έχει μέγεθος 2 εκατοστά. Η ίδια η συσκευή δεν περιέχει μπαταρία και ηλεκτρονικά κυκλώματα, ενεργοποιείται μόνο όταν πρόκειται να σαρωθεί.

Η εμφύτευση του μικτροτσίπ με ένεση είναι σαν να κάνετε ένα απλό εμβόλιο στο σκύλο σας. Ένα αποστειρωμένο απλικατέρ χρησιμοποιείται για την έγχυση του μικροτσίπ κάτω από το δέρμα στο πίσω μέρος του λαιμού του σκύλου, ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Ενώ Για να αποφευχθεί η μετακίνηση του τσιπ, μία εταιρεία χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη θήκη που το συνδέει με τον ινώδη ιστό.

Μόλις το μικροτσίπ εμφυτεύεί με επιτυχία, μπορεί να διαβαστεί χρησιμοποιώντας μία συσκευή σάρωσης. Ο σαρωτής εκπέμπει ένα ραδιοφωνικό σήμα χαμηλής συχνότητας, ενεργοποιώντας το μικροτσίπ και αυτό στη συνέχεια στέλνει τον μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης πίσω στο σαρωτή. Αφού η πληροφορία κωδικοποιείται, ο σαρωτής εμφανίζει τον αριθμό στην οθόνη του. Ο αριθμός αυτός εισάγετε σε μια βάση δεδομένων, μαζί με τις κατάλληλες πληροφορίες.Προγράμματα όπως το Animal Recovery διατηρούν την παγκόσμια βάση δεδομένων, με περισσότερα από 900.000 ζώα από τα οποία, σχεδόν 50.000 κατοικίδια ζώα έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

421
38 shares, 421 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *