Τα στάδια ανάπτυξης ενός κουταβιού


414
197 shares, 414 points

Animalcity.gr - Τα στάδια ανάπτυξης ενός κουταβιού

Τα στάδια ανάπτυξης ενός κουταβιού

Τα κουτάβια δεν γίνονται ενήλικες μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αντ’αυτού, πρέπει να περάσουν πρώτα από κάποια στάδια ανάπτυξης τα οποία μπορεί να κρατήσουν έως και δύο χρόνια.

Γνωρίζοντας τι να περιμένετε, μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα προκειμένου να χειριστείτε το κουτάβι. Ανάλογα με το τρόπο κατηγοριοποίησης, τα στάδια ανάπτυξης μπορεί να είναι πέντε ή επτά. Για να κρατήσουμε όμως τα πράγματα πιο απλά, παρακάτω θα δείτε τα πέντε:

  1. Νεογνική περίοδος (0-2 εβδομάδες): Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κουταβάκια εξαρτώνται περισσότερο από τη μητέρα τους και τα αδέρφια τους. Κυρίως, μόνο θα τρώνε και ξεκινήσουν σιγά σιγά να μαθαίνουν κοινωνικές δεξιότητες.
  2. Μεταβατική περίοδος (2 – 4 εβδομάδες): Τα κουτάβια ανοίγουν τα μάτια και στέκονται στα πόδια τους. Αρχίζει και αναπτύσουν τα δόντια τους, την αίσθηση της όσφρησης και της ακοής. Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου, θα πρέπει να είναι σε θέση να ανακουφίζουν τον εαυτό τους από μόνα τους και να βλέπουν αρκετά καλά.
  3. Περίοδος Κοινωνικοποίησης (4 έως 12 εβδομάδες): Αυτό το στάδια είναι πολύ σημαντικό για να εισαχθεί το κουτάβι σας με άλλους ανθρώπους και σκυλιά. Μετά τις πέντε εβδομάδες, τα κουτάβια έχουν πλήρη επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω τους και αρχίζουν να απολαμβάνουν το χρόνο διασκέδασης. Μετά την 8η μέχρι και τη 10η εβδομάδα, το κουτάβι μπορεί να περάσει ένα στάδιο φόβου το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με εκπαίδευση. Τέλος, η 9η μέχρι και τη 12η εβδομάδα είναι οι καλύτερη στιγμή για εκπαίδευση, μιας και το κουτάβι είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και δίνει πολύ προσοχή.
  4. Περίοδος κατάταξης (3 έως 6 μήνες): Κατά το στάδιο αυτό, το κουτάβι σας θα αρχίσουν να κατανοούν και να χρησιμοποιούν τη βαθμολογία σε σχέση με την υποταγή και την κυριαρχία. Σε αυτό το σημείο, επηρεάζονται πολύ από τα γύρω σκυλιά.
  5. Εφηβεία (6-18 μήνες): Τα σκυλιά που δεν έχουν στειρωθεί θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σεξουαλική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

414
197 shares, 414 points

Ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *