Τα πλεονεκτήματα του σκύλου έναντι της γάτας


431
29 shares, 431 points

Animalcity.gr - Τα πλεονεκτήματα του σκύλου ενάντια της γάτας

Τα πλεονεκτήματα του σκύλου έναντι της γάτας

Αν σκέφτεστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο να μοιράζεστε τη ζωή σας με ένα σκύλο σε σχέση με μια γάτα, το πραγματικό δίλημμα δεν είναι πιο πλάσμα από τα δύο είναι καλύτερο κατοικίδιο αλλά ποιος είστε και τι περιμένετε από το γούνινο φίλο σας.

Μοιράζοντας το χώρο σας:

Τα σκυλιά ανήκουν σε ομάδες από τη φύση τους και αγαπούν να κάθονται μαζί με το αφεντικό. Αν θέλετε κάποιον δίπλα σας όταν βλέπετε τηλεόραση, το κουτάβι σας θα είναι εκεί. Μερικές φορές μπορεί να είναι και τόσο κοντά ώστε να σκοντάψετε επάνω του. Η γάτα σας θα ξέρετε που βρίσκετε ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν αισθάνεται την ίδια ανάγκη να ενταχθεί στο κόμμα, εκτός αν θέλει να γευτεί το φαγητό σας ή ήρθε η ώρα να την ταίσετε.

Ένας πιστός συνεργάτης:

Αν ο φίλος που κάνετε μαζί γυμναστική σας καλέσει τη τελευταία στιγμή και το ακυρώσει, να είστε σίγουροι ότι ο σκύλο σας δεν θα σας απογοητεύσει. Χρειάζεται αυτό το πρωινό τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα όσο και εσείς. Η γάτα σας από την άλλη, θα αναρωτιέται γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας, αλλά μπορεί να απολαμβάνει το σόου έξω από το παράθυρο όσο εσείς τρέχετε στο πεζοδρόμιο.

Διευρύνοντας τους ορίζοντές σας:

Ευθύς εξαρχής, ο σκύλος σας θα ανοίξει πόρτες για νέες πιθανές σχέσεις με την ανάγκη του για περπάτημα και ψάχνοντας το καλύτερο μέρος για τουαλέτα. Ακόμα και οι γείτονες σας μπορεί να βρουν ένα λόγο για να ξεκινήσουν κουβέντα μαζί σας και το μόνο σίγουρο ότι θα γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους στο πάρκο. Αν έχετε γάτα, θα βρείτε λάτρεις του είδους όπου και αν πάτε, αλλά δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινούργιων σχέσεων. Λίγες είναι οι εκπαιδευμένες γάτες και αυτές που θεωρούν τις συναντήσεις σημαντικές.

Βελτίωση των δεξιοτήτων σας:

Αν και η εξάσκηση έχει ως στόχο την εκπαίδευση του σκύλου σας, λίγα είναι αυτά που διδάσκουν τη σημασία της δέσμευσης, το τάιμινγκ και την υπομονή γρηγορότερα από το να εργάζεστε για την υπακοή του σκύλου σας. Θα καταλαβαίνει αμέσως κάποια πράγματα αλλά θα τα ξεχνάει την επόμενη ημέρα εκτός αν επαναλάβετε την ίδια τεχνική εκατομμύρια φορές. Αν απογοητεύεστε και κατσουφιάζετε, θα ξεχάσει τα πάντα εκτός από το να σας κάνει να χαμογελάσετε και πάλι. Αντ’ αυτού η γάτα σας θα σας μάθει πως να χειρίζεστε την απόρριψη καλύτερα, καθώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για εκμάθηση. Πολύ πιθανόν επειδή αισθάνεται ίση με εσάς, αν όχι ελαφρώς ανώτερη.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

431
29 shares, 431 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *