Τα πάντα για τη δηλητηρίαση στους σκύλους


424
1 share, 424 points

Animalcity.gr -Δηλητηρίαση σκύλου

Τα πάντα για τη δηλητηρίαση στους σκύλους

Κέικ σοκολάτας, τουλίπες, κρασί.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα στο σπίτι που μπορεί να είναι επιβλαβής σε περίπτωση κατάποσης από το σκυλί σας. Σαν ένας σωστός ιδιοκτήτης, είναι σημαντικό να γνωρίζεται τις κοινές ουσίες που μπορεί να είναι δηλητηριώδη για το σκύλο σας, καθώς και τα βήματα που μπορείτε να κάνετε τόσο για τη πρόληψη όσο και για τη θεραπεία της δηλητηρίασης.

ΚΟΙΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΕΝΩΣ ΣΚΥΛΟΥ

Ασφαλές για τον άνθρωπο δεν σημαίνει απαραίτητα το ίδιο και για το σκύλο. Στη πραγματικότητα, πολλά από τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα προϊόντα στο σπίτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα τοξικά για το σκύλο σας.

Ανθρώπινο φαγητό:

Ο μεταβολισμός του σκύλου σας είναι πολύ διαφορετικός από το δικό σας. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά από τα αγαπημένα σας σνακ μπορεί να είναι επικίνδυνα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και θανατηφόρα για το σκύλο σας. Τα πιο κοινά είναι η σοκολάτα, το αβοκάντο, τα σταφύλια, τα καρύδια και το αλκοόλ. Η ξυλιτόλη, μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα υγείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φυτά:

Πολλά δημοφιλή από λουλούδια και φυτά μπορεί να είναι και αυτά δηλητηριώδη. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να αποφεύγετε τη τοποθέτησή τους στο σπίτι ή στην αυλή.

Ανθρώπινα φάρμακα:

Πολλά φάρμακα που είναι χρήσιμα για τον άνθρωπο μπορεί να είναι επιβλαβής για τα σκυλιά. Μερικά από τα πιο κοινά παραδείγματα περιλαμβάνουν αντικαταθλιπτικά, παυσίπονα ή χάπια για τη πίεση. Για την αποφυγή ατυχημάτων, θα πρέπει να στοιβάζετε όλα σας τα φάρμακα σε ντουλάπια απρόσιτα για το σκύλο σας.

Οικιακά προϊόντα:

Υπάρχουν πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης που περιέχουν χημικές ουσίες που δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καταναλωθούν από το σκύλο σας. Καθαριστικά, αντιψυκτικό, χημικά για το γρασίδι και τη πισίνα, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του σκύλου. Το αντιψυκτικό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς η γλυκιά του γεύση μπορεί να ξεγελάσει το σκύλο, ενώ στη πραγματικότητα είναι θανατηφόρο.

Εντομοκτόνα και ποντικοφάρμακα:

Προϊόντα σχεδιασμένα για τη καταπολέμηση των μυρμηγκιών και άλλων εντόμων είναι δηλητηριώδη για το σκύλο. Επίσης, σε σοβαρά προβλήματα μπορεί να οδηγήσει και η κατανάλωση ποντικοφάρμακου ή ενώς τροκτικού που έχει δηλητηριαστεί από αυτό προηγουμένως. Να είστε βέβαιοι ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι απρόσιτα για το σκύλο σας, και ακολουθείτε πάντα τις κατευθυντήριες οδηγίες χρήσης.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ

Διαφορετικές δηλητηριώδεις ουσίες μπορούν να επηρεάσουν το σκυλί σας με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πόσο κατάποσης. Αν και τα συμπτώματα της δηλητηρίασης ενός σκύλου μπορεί να διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση, εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα:

  • Μη φυσιολογική συμπεριφορά
  • Μειωμένη ή απούσα ούρηση
  • Υπερβολική δίψα
  • Υπερβολική ούρηση
  • Αδυναμία
  • Εμετός
  • Ναυτία
  • αποχρωματισμένα ούλα
  • Σάλια
  • Βήχας
  • Ανορεξία
  • Διάρροια
  • Μαύρα κόπρανα

Τι να κάνετε σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας έχει δηλητηριαστεί…

Κατ ‘αρχάς, να παραμείνετε ήρεμοι. Αν και είναι σημαντικό να δράσετε γρήγορα, θα πρέπει επίσης να ενεργείτε με προσοχή.

Καλέστε αμέσως το κτηνίατρο ή κάποιο κλινική ζώων. Θα πρέπει να είστε σε θέση να αναφέρεται τη ράτσα, την ηλικία, το φύλο, το βάρος του σκύλου καθώς και τα συμπτώματα και άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό. Εάν είναι δυνατόν, βρείτε το προϊόν ή τη συσκευασία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση, μπορεί να φανεί χρήσιμο. Στη συνέχει ο κτηνίατρος θα σας ενημερώσει για τα βήματα που θα χρειαστεί να πάρετε στη συνέχεια.

Ωστόσο, εάν το σκυλί σας πάθει μια επιληπτική κρίση, δυσκολεύετε να αναπνεύσει ή χάνει τις αισθήσεις του, μεταφέρετέ τον αμέσως στο κτηνίατρο χωρίς δεύτερη σκέψη.

Έχει συμβεί σε εσάς κάποιο περιστατικό; Αφήστε μας ένα σχόλιο…


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

424
1 share, 424 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *