Τα είδη της εκπαίδευσης ενός σκύλου


414
95 shares, 414 points

Εκπαιδευση σκυλου

Εκπαιδευση σκυλου – Όλα τα είδη εκπαίδευσης

Τα σκυλιά έχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για την εκπαίδευσή τους. Μερικοί θα μάθουν τα βασικά για να περνούν το χρόνο τους με την οικογένεια, ενώ άλλοι μπορεί να μάθουν δεξιότητες για την εκτέλεση έρευνας και εργασίας. Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα είδη της εκπαίδευσης ενός σκύλου:

  • Εκπαίδευση της συμπεριφοράς. Είναι το είδος της εκπαίδευσης που διδάσκει στα σκυλιά να συμπεριφέρονται καλά γύρω από άτομα και άλλα ζώα. Μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένες βασικές εντολές, αλλά ο στόχος είναι να συμπεριφέρονται σαν σωστοί «πολίτες». Είναι πολύ βασική εκπαίδευση και είναι κατάλληλη για τα μικρότερα σκυλιά που μόλις ξεκινάνε.
  • Εκπαίδευση της υπακοής. Αυτό το είδος εκπαίδευσης εστιάζει στην υπακοή των σκύλων προς τους ιδιοκτήτες, μέσω της χρήσης εντολών. Είναι ελαφρώς πιο προηγμένη από της εκπαίδευση συμπεριφοράς, αλλά συνήθως περιλαμβάνει εκπαίδευση για την επίλυση κάποιου προβλήματος συμπεριφοράς πριν αυτό ξεκινήσει.
  • Εκπαίδευση ευελιξίας. Είναι η εκπαίδευση για τα σκυλιά που συμμετέχουν σε αθλήματα, όπως τα εμπόδια, το άλμα κτλπ. Αυτό είναι σίγουρα το πιο προηγμένη στάδιο εκπαίδευσης, το οποίο στο οποίο υποτίθεται ότι ο σκύλος κατανοεί τις βασικές εντολές.
  • Επαγγελματική εκπαίδευση. Τα σκυλιά είναι ικανά να μάθουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Υπάρχουν σκυλιά που μαθαίνουν πώς να ελέγχουν μια αγέλη, να κυνηγούν, να εργάζονται, να βοηθούν άτομα με αναπηρία και άλλα. Σε αυτή την εκπαίδευση, τα σκυλιά μαθαίνουν πολύ συγκεκριμένες τεχνικές για να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους και να επικοινωνούν καλύτερα με τους ανθρώπους. Τέλος, ορισμένα είδης αυτής της εκπαίδευσης είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες φυλές.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

414
95 shares, 414 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *