Συμβουλές για τους νέους ιδιοκτήτες γάτας


427
42 shares, 427 points

αγορα γατας

Συμβουλές για τους νέους ιδιοκτήτες γάτας

Οι γάτες είναι υπέροχοι σύντροφοι. Εκτός όμως ότι είναι χαριτωμένες και απαλές, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε προτού πάρετε μία. Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν είστε νέοι ιδιοκτήτες:

  • Οι γάτες αν και είναι ανεξάρτητες από τη φύση τους, δεν είναι αρκετά σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους. Προτού πάρετε μια γάτα βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο, ειδικά αν το είδος της γάτας που θα πάρετε χρειάζεται πολλή περιποίηση και προσοχή. Κάντε έρευνα πριν πάρετε οποιαδήποτε γάτα. Σε περίπτωση που αλλάξει η κατάσταση μετά την υιοθεσία της γάτας και δεν έχετε τόσο χρόνο, μια λύση είναι να υιοθετήσετε και μια δεύτερη γατούλα για να της κάνει παρέα.
  • Έχετε κάποια αλλεργία; Πριν πάρετε μια γάτα καλό θα ήταν να κάνετε εξετάσεις για διάφορες αλλεργίες.
  • Πριν βάλετε τη γάτα στο σπίτι περάστε  πρώτα για μια εξέταση και εμβολιασμό. Επίσης, πρέπει να προγραμματίσετε να τη στειρώσετε όταν φτάσει τη κατάλληλη ηλικία.
  • Οι γάτες αγαπούν το παιχνίδι. Άδεια κουτιά, φτερά, ποντίκια-παιχνίδια είναι μεγάλη διασκέδαση για τη γάτα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό, απλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετά για να κρατήσουν τη γάτα σας ευτυχισμένη.
  • Αν δεν θέλετε γρατζουνιές στα έπιπλά σας, καλό είναι να επενδύσετε σε ένα ονυχοδρόμιο.
  • Οι διάφορες λιχουδιές είναι εξαιρετικά εργαλεία για να δωροδοκείτε τη γάτα και για να σας βοηθήσουν στην εκπαίδευση.
  • Αν φέρετε ένα γατάκι στο σπίτι, φροντίστε να ξεκινήσετε τη ρουτίνα περιποίησης νωρίς. Το μπάνιο, το βούρτσισμα και το κόψιμο των νυχιών είναι ένα μέρος της φροντίδας.

Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

427
42 shares, 427 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *