Συμβουλές για την ασφάλεια του σκύλου σας το καλοκαίρι


449
47 shares, 449 points

Animalcity.gr - Συμβουλές για την ασφάλεια του σκύλου σας το καλοκαίρι

Συμβουλές για την ασφάλεια του σκύλου σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι μπορεί να σημαίνει διασκέδαση, ήλιος και πολύ παιχνίδι για εσάς και το σκύλο σας, αλλά υπάρχουν ορισμένα θέματα για τα οποία θα πρέπει να είστε ενήμεροι προκειμένου να το περάσετε ξέγνοιαστα και με ασφάλεια.

1. Θερμοπληξία. Καθόλου διασκεδαστικό για κανέναν, ειδικά για το σκύλο σας. Αυτό το καλοκαίρι κάντε την στην άκρη δίνοντας στο σκύλο σας πρόσβαση σε σκιά και άφθονο νερό. Σημάδια της θερμοπληξίας περιλαμβάνουν υπερβολικό λαχάνιασμα, σάλια, ταχυπαλμία και πυρετό.

2. Γρασίδι. Ο σκύλος σας λατρεύει να τρέχει και να παίζει στο γρασίδι. Βεβαιωθείτε, όμως, πρώτα πως η περιοχή είναι κατάλληλη για το σκύλο και δεν χρησιμοποιούνται τυχόν επιβλαβή λιπάσματα.

3. Εγκαύματα. Ο καυτός ήλιος είναι αρκετά επικίνδυνος, ειδικά αν το σκυλί σας έχει κοντό τρίχωμα. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στα αυτιά και τη μύτη του σκύλου ή, αν είναι δυνατόν, μπορείτε να του φορέσετε ακόμα και ένα μπλουζάκι.

4. Αυτοκίνητο. Ποτέ μην αφήνετε το σκύλο στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί σε θανατηφόρα επίπεδα ακόμη και μέσα σε λίγα λεπτά.

5. Αντιψυκτικό υγρό. Το αντιψυκτικό είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε όλο το χρόνο. Τα σκυλιά το βρίσκουν πολύ νόστιμο και ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες είναι αρκετά δηλητηριώδες. Τα αυτοκίνητα τείνουν να υπερθερμαίνονται και να έχουν διαρροές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε να βρίσκεστε σε επιφυλακή.

6. Κολύμπι. Αν βρίσκεστε σε μια βάρκα με το σκύλο σας, τότε θα είναι καλύτερα αν και ο ίδιος γνωρίζει κολύμπι (Όχι, δεν ξέρουν όλα τα σκυλιά πως να κολυμπούν). Ακόμα κι αν μπορεί να κολυμπήσει, ένα φουσκωτό γιλέκο είναι πάντα απαραίτητο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

449
47 shares, 449 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *